Αν και ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τη σημασία των τηλε-εργαζόμενων η έλλειψη σωστής εκπαίδευσης πάνω στο θέμα κάνει το προσωπικό που εργάζεται από το σπίτι να νιώθει εκτός κλίματος.

Σύμφωνα με τη Βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών British Telecom οι κάλοι μάνατζερ θα πρέπει να κάνουν τους εργαζόμενους να νιώσουν ξανά μέρος της ομάδας τους. Για αυτό λανσάρει έναν νέο οδηγό, τον οποίο ονομάζει Remote Manager’s Toolkit. Από έρευνα της BΤ προέκυψε ότι το 88% των μάνατζερ δήλωσαν ότι δεν έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση για το πώς να διαχειριστούν τους τηλε- εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, αποδείχθηκε ότι δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με τις τεχνολογικές απαιτήσεις της συγκεκριμένης πρακτικής. Σχεδόν τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέχουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους τους να δουλέψουν από το σπίτι και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες.

Το 23% των εργαζομένων θεωρούν ότι στην περίπτωση που επιλέξουν την προοπτική εργασίας από το σπίτι ο συνάδελφοί τους θα τους κατηγορήσουν για αδιαφορία. Ενώ εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί ανησυχούν ότι θα χάσουν τις παρέες τους, το κουτσομπολιό και τα πειράγματα του γραφείου. Το ένα πέμπτο ανησυχεί επειδή δε θα έχει την υποστήριξη του IT.

Το νέο εργαλείο της BT μπορεί να βοηθήσει τους εργαζόμενους να απολαύσουν τα θετικά στοιχεία της τηλε- εργασίας χωρίς να χάνουν τα πλεονεκτήματα της δουλειάς στο γραφείο. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναπτύχθηκε με τη βοήθεια ειδικών πάνω σε θέματα εξ αποστάσεως εργασίας.

Πηγή: Fishburn Hedges