Στο πλαίσιο των ενεργειών προσέλκυσης νέου δυναμικού στον κλάδο, η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) ολοκλήρωσε πρόσφατα το website www.adcareers.gr.

To περιεχόμενο απευθύνεται σε νέους ανθρώπους – φοιτητές και αποφοίτουςσχολών επικοινωνίας, αλλά και άλλων σχολών ευρύτερα – που μπορεί να τους ενδιαφέρει η δουλειά στη διαφήμιση και σε όλα τα disciplines της επικοινωνίας. Σκοπός του site είναι να δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα των θέσεων εργασίας στον κλάδο και να εξοικειώσει περισσότερο τα νέα παιδιά με τη δομή και το αντικείμενο δουλειάς των εταιρειών της ΕΔΕΕ. Όπως είναι γνωστό, ακόμη και απόφοιτοι εξειδικευμένων σχολών επικοινωνίας έχουν μικρή γνώση του πώς δουλεύουν οι εταιρείες αν δεν έχουν κάνει πρακτική άσκηση.

Αυτό το κενό προσπαθεί να καλύψει το site, με απλό και εύληπτο τρόπο. Το site έχει δύο βασικές ενότητες: Job Roles, όπου συγκεντρώθηκαν 22 θέσεις εργασίας και παρουσιάζεται το αντικείμενο της καθεμίας και οι απαιτούμενες δεξιότητες, και Interviews, όπου ζητήθηκε από 26 στελέχη του χώρου να πουν on camera γιατί τους αρέσει να κάνουν αυτή τη δουλειά και τι ζητούν από τους νέους που προσλαμβάνουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανεβάσουν στην ιστοσελίδα τα βιογραφικά τους, τα οποία θα είναι στη διάθεση των μελών της ΕΔΕΕ.