Ως οι πιο ελκυστικοί εργοδότες για τους Έλληνες φοιτητές λειτουργούν οι εταιρείες του κλάδου της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, με τους νέους να αναδεικνύουν τη Google ως την καλύτερη εταιρεία για να δουλεύει κανείς, και το 25,2% να δηλώνει ότι επιθυμεί να εργαστεί στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας κατατάσσεται η Microsoft με ποσοστό περίπου 15%, με την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Coca Cola και την Τράπεζα Πειραιώς να καταλαμβάνουν, αντίστοιχα, την τρίτη, τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση με ποσοστά 14,5%, 13,7%, 13,4% και 11,7% αντίστοιχα. Στη λίστα με τους πιο ελκυστικούς εργοδότες για το 2015 στον τομέα του εμπορίου, στην έβδομη θέση βρίσκεται η Aegean Airlines (11,6%), στην όγδοη η Samsung (9,9%), στην ένατη η Alpha Bank (9,6) και στη δέκατη η L’Oréal Group (8,5%). Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του Πανεπιστημίου Universum, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 6.892 φοιτητών – μελλοντικών εργαζόμενων, από 68 σχολές, οι οποίες καλύπτουν 129 διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα.

Η έρευνα είχε ως στόχο να διερευνήσει ποιες εταιρείες θεωρούν πιο ελκυστικές και ποια χαρακτηριστικά ενός εργοδότη αξιολογούν ως τα πιο σημαντικά, οι νέοι άνθρωποι σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκτός από την Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες, τα καταναλωτικά αγαθά (Fast Moving Consumer Goods), οι τράπεζες και ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών είναι, επίσης, εκείνοι που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των νέων της Ελλάδας, όσον αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση.