Η ελληνική γαστρονομία είναι σε θέση να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, προσελκύοντας 500.000 επιπλέον τουρίστες, ενισχύοντας το ΑΕΠ κατά 1 δισ. ευρώ και δημιουργώντας 50.000 νέες θέσεις εργασίας, τόσο μέσω συνεργασιών του τουριστικού και του επισιτιστικού κλάδου, όσο και μέσω της αξιοποίησης των εξαγώγιμων επώνυμων προϊόντων.

Αυτό αποτέλεσε και το βασικό συμπέρασμα της 8ης έκθεσης HORECA, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων «Γαστροτουρισμός: Τροφή για Ανάπτυξη» με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της καμπάνιας ανεύρεσης οικονομικών πόρων για την υλοποίηση του έργου.