Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Emirates τίμησε τις γυναίκες εργαζομένους της και τον σημαντικό ρόλο τους για την αεροπορική εταιρεία, με τη δημιουργία ενός βίντεο που ρίχνει φως στο εύρος και την ποικιλία των λειτουργικών και τεχνικών θέσεων που κατέχουν οι γυναίκες στον Όμιλο.

Το βίντεο παρουσιάζει στο κοινό γυναίκες που εργάζονται σε διάφορα τμήματα και τομείς του Ομίλου Emirates, με όλες τους να έχουν αρμοδιότητες καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία της πτήσης EK 225 από Ντουμπάι προς Σαν Φρανσίσκο. Εκτός από το πλήρωμα της πτήσης, μια ομάδα που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες επιμελήθηκε όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την αναχώρηση της πτήσης.

Συνολικά, μια ομάδα 75 γυναικών από 25 εθνικότητες δούλεψαν για αυτή την πτήση. Αυτό αντικατοπτρίζει την πολυσυλλεκτικότητα που χαρακτηρίζει τον Όμιλο Emirates, ο οποίος απασχολεί προσωπικό από περισσότερες από 160 εθνικότητες. Στην ομάδα επιχειρήσεων της πτήσης EK 225 ανήκαν γυναίκες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι οποίες εργάστηκαν ως μηχανικοί, αλλά και για την απογείωση της πτήσης, την ασφάλεια και τη μεταφορά του φορτίου αποσκευών.