Ναι, είναι αρκετό! Όλοι μας έχουμε μέσα μας τη δύναμη να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Όλοι μας ανεξαρτήτως, είμαστε δημιουργικοί και εφευρετικοί για να καταφέρουμε όποιον στόχο βάλουμε στον νου μας. Αυτό που λείπει από τους περισσότερους είναι τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να ξεκλειδώσουν αυτές τις δυνατότητες. Μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις ξεκίνησε την Leadership Coaching και αποφάσισε πως θα είναι δίπλα τους σε ό,τι και εάν χρειαστούν.

Πόσες φορές έχετε νιώσει πως θέλετε να αναπτυχθείτε; Θέλετε να φτάσετε την προσωπική σας ανάπτυξη σε ένα επόμενο επίπεδο! Ωστόσο, πάντα κάτι φαίνεται να σας κρατά πίσω; Οι συνήθειες, η καθημερινότητα… Το ξέρουμε! Το έχουμε περάσει και εμείς. Όσον αφορά την εταιρεία σας, είτε πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση είτε όχι, πόσο συχνά νιώθετε πως θα μπορούσαν όλα να ρέουν λίγο πιο ομαλά, αλλά υπάρχει ένα κάποιο εμπόδιο που δεν σας αφήνει να επικοινωνήσετε αυτή σας την επιθυμία με τους εργαζομένους, τους συνεργάτες ή την οικογένειά σας;

Γνωρίζοντας εκ των έσω τι σημαίνει να ηγείσαι μιας εταιρείας, έχουμε βιώσει αυτές τις δυσκολίες και εμείς. Σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση και ο φόβος έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα, εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε νέες ευκαιρίες. Τόσο μεγάλη είναι η δύναμη του Co-Active® coaching!

ΠΩΣ;
Από τα πρώτα εργαλεία που μαθαίνει κανείς να χρησιμοποιεί με το Co-Active® Coaching είναι το πώς να εστιάζουμε, όχι σε όσα υστερούμε, αλλά σε όσα υπερτερούμε και να γινόμαστε οι καλύτεροι στον τομέα μας. Να εξελισσόμαστε καθημερινά, να βλέπουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται, αλλά και να είμαστε σε θέση να τις δημιουργούμε μέσα από κατάλληλες συνθήκες. Έχοντας στην ομάδα του Leadership Coaching ανθρώπους με θέσεις κλειδιά σε οικογενειακές επιχειρήσεις καθώς και μεγάλες πολυεθνικές, γνωρίζουμε πως όλα αυτά δεν είναι δύσκολα στην πράξη – εάν ξέρεις την μεθοδολογία του Co-Active® Coaching φυσικά. Το έχουμε δει να συμβαίνει!

Με το να συμμετάσχετε σε ένα από τα πολλά workshops που προσφέρονται, αποκτάτε άμεσα τα εργαλεία που θα σας επιτρέψουν να έχετε τον έλεγχο και να γίνετε ηγέτες της ζωής και της επιχείρησής σας συνειδητά. Όπως είναι φυσικό, τώρα σκέφτεστε πως τίποτα δεν αλλάζει τόσο εύκολα ή γρήγορα. Έχετε συνεχώς στον νου σας τις συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο των επιχειρήσεων και οι οποίες βρίσκονται σε μια μόνιμη κατάσταση γρήγορων αλλαγών. Και είναι απόλυτα λογικό.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ;
Αρχικά, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια επιχείρηση είναι ένας ζωντανός οργανισμός στον οποίο κάθε στέλεχος επιτελεί τον ρόλο του μέσα στο σύνολο. Και επειδή όπως σοφά λέει ο ελληνικός λαός, «έκαστος στο είδος του», μια σωστή και ανθρωποκεντρική στρατηγική μπορεί να υποστηρίξει την εσωτερική διαδικασία λήψης αποφάσεων και να περιορίσει τον αντίκτυπο τον οποίο μπορεί να φέρουν οι όποιες αλλαγές στον οργανισμό, τόσο σε επίπεδο ηγεσίας όσο και σε όλα τα επίπεδα των ανώτερων και μη στελεχών.

Τίποτε δεν πρέπει να μοιάζει ακατόρθωτο για εσάς! Είστε η καρδιά της επιχείρησής σας. Με τα σωστά εργαλεία μπορείτε να κάνετε τα αδύνατα δυνατά. Να δείτε τα πιο μεγάλα σας όνειρα να εκτυλίσσονται μπροστά σας! Αν θέλετε να δείτε τις εταιρικές σας σχέσεις και την απόδοση των συνεργατών σας να απογειώνονται και να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, τότε το μόνο που μένει να κάνετε είναι να παρέχετε στην επιχείρησή σας μια μεθοδολογία που για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα. Να είστε εσείς οι πρωτοπόροι που θα χρησιμοποιήσουν μέσω της Leadership Coaching, μεθόδους που φέρουν ένα υψηλής ποιότητας αναγνωρισμένο πρόγραμμα παγκοσμίως. Μια μεθοδολογία η οποία βάσει αριθμών και εκτενούς έρευνας στις νευροεπιστήμες, δουλεύει!

Όσοι από εσάς αναρωτιέστε αν είναι για εσάς, τότε σκεφτείτε αν βρίσκεστε στο πεδίο του Corporate ή του Family Business, ή αν έχετε ανάγκη για Personal Development και Εκπαίδευση. Εάν η απάντηση σε κάποιο από αυτά είναι θετική, τότε μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί μας και να συν-δημιουργήσουμε tailor made workshops τα οποία θα λύνουν συγκεκριμένα προβλήματα της εταιρείας σας. Σωστά διαβάζετε! Προγράμματα σχεδιασμένα αποκλειστικά για τις δικές σας ανάγκες και όχι απλά ένα ακόμη πρόγραμμα που απευθύνεται σε ευρύ κοινό.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε: πόσο συχνά έχουν αυτά τα σεμινάρια τα αποτελέσματα που θέλουμε; Η διαφορά ενός Co-Active® coaching workshop, πέραν της καινοτόμου μεθοδολογίας, είναι ότι όσοι συμμετέχετε, πραγματικά πρέπει να μετέχετε και να αναπτύξετε αυτά τα εργαλεία στον ίδιο σας τον εαυτό. Αυτή η εμπειρική διαδικασία είναι ένας καινούριος τρόπος να αποκτήσετε άμεσα νέες γνώσεις, πέραν του παραδοσιακού μοντέλου. Είναι ένα πρόγραμμα – ηγέτης στο πεδίο του και καινοτόμο, που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε υπάρχει ήδη στην Ελλάδα. Και για τους πιο απαιτητικούς από εσάς, που πάντα αναζητάτε το καλύτερο και βλέπετε την όλη διαδικασία ως μια επένδυση, που σκοπό έχει να φέρει άμεσα αποτελέσματα για την επιχείρηση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια, γιατί εμείς ως Leadership Coaching βρίσκουμε τους καλύτερους ανάμεσα στους καλύτερους. Και όταν λέμε τους καλύτερους το εννοούμε. Ονόματα όπως οι Tony Barton, Sue Powell, Dori Ben-Chanoch, Carmen Lence, Ronnie Clifford, Borja Raventos, Adrian Pancucci, Alexandra Fix, Anne Eggen – Johansen, Karen Makkes van der Deijl θα σας πείσουν! Ουσιαστικά, κάνουμε την έρευνα για εσάς και βγάζουμε από την εξίσωση την πιθανότητα του λάθους.


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Γιατί γίνεται τόσο συχνά αναφορά στις οικογενειακές επιχειρήσεις; Γιατί στην πραγματικότητα υπάρχει μια διαφορά που τις ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Όσοι από εσάς έχετε οικογενειακή επιχείρηση, γνωρίζετε από «πρώτο χέρι» πως οι περισσότερες και ισχυρότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως είναι οικογενειακές. Παρ’ όλα, αυτά οι περισσότερες αποτυγχάνουν να προχωρήσουν πέραν της δεύτερης γενιάς. Αυτό συμβαίνει γιατί θέματα-κλειδιά επηρεάζουν με διαφορετικό τρόπο μια οικογενειακή εταιρεία σε σχέση με μια οποιαδήποτε άλλη. Και ενίοτε, τα μέλη της δεν καταφέρνουν να τα ταυτοποιήσουν και να τα αντιμετωπίσουν εγκαίρως, επηρεάζοντας έτσι τη βιωσιμότητά της. Για αυτό και οι ανάγκες τους δεν λύνονται με τον ίδιο τρόπο ενώ με την υποστήριξη του coaching μπορούν να δημιουργήσουν μια επίγνωση και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις άμεσα.

Ωστόσο, εδώ πρέπει να τονιστεί ότι δεν πρέπει πλέον να θυσιάζεται το σημαντικό στον βωμό του επείγοντος. Καθημερινές προκλήσεις, όπως το emotional management, το καθεστώς ιδιοκτησίας της οικογενειακής επιχείρησης, ο σχεδιασμός διαδοχής, η επίλυση των συγκρούσεων, καθώς και ο ρόλος των ερχόμενων προσώπων στην οικογένεια, μπορούν να λυθούν άμεσα.

Πώς δημιουργούνται συμφωνίες μεταξύ των μελών της οικογενειακής επιχείρησης; Ποιες πολιτικές πρέπει να εφαρμόζονται σε θέματα εργασίας μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση; Πώς θα αντιμετωπίζουν υπεύθυνα το μερίδιό τους στην οικογενειακή επιχείρηση όλα τα μέλη; Αν ταυτίζεστε με κάποιο από τα παραπάνω, είναι λογικό! Δεν κάνετε εσείς, όμως, κάτι λάθος. Είναι ερωτήματα που βασανίζουν την πλειοψηφία των οικογενειακών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο. Για ακριβώς αυτόν τον λόγο, το coaching προάγει την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς στο πώς θα συμμετέχει στην οικογενειακή επιχείρηση αλλά και της προηγούμενης γενιάς για το πώς θα καθοδηγήσει επιτυχημένα την οικογένειά της. Μέσω των workshops μας, σας προσφέρουμε τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να αντιμετωπίσετε με τον πιο επιτυχή τρόπο τα θέματα με τα οποία βρίσκεστε πιο συχνά αντιμέτωποι.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η LEADERSHIP COACHING
H Leadership Coaching δημιουργήθηκε βιωματικά. Όλα αυτά τα εμπόδια που δεν αφήνουν τις επιχειρήσεις να αποδίδουν στο 100% των δυνατοτήτων τους μάς ενέπνευσαν την ανάγκη για αλλαγή και πρωτοπορία. Είμαστε ένα σύνολο ανθρώπων από όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, που έχουμε μεγάλη εμπειρία στον κλάδο και μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το πώς μπορεί η κάθε εταιρεία και οι άνθρωποί της να επιτελέσουν τις κατάλληλες αλλαγές, μέσα από καινοτόμα μοντέλα, ώστε να επιτύχουν μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων τους. Σήμερα! Όχι κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το όραμά μας ήταν ξεκάθαρο εξαρχής και συνεχίζει να είναι! Φέρνουμε τους καλύτερους coaches, τα πιο καινοτόμα εργαλεία και δεξιότητες ηγεσίας στο κατώφλι της κάθε εταιρείας που το χρειάζεται. Έχουμε εμπνευστεί από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του CTI (Coaches Training Institute), το leadership πρόγραμμά τους και το πρωτοποριακό Co-Active® Coaching Model. Έτσι, συγκεντρώσαμε μια ομάδα διεθνούς φήμης Coaches, που ταυτόχρονα αποτελούν διδακτικό προσωπικό του CTI, οι οποίοι επιλέχθηκαν συγκεκριμένα για την ποιότητα που τους διακρίνει. Το όραμα μας το μοιραζόμαστε με όλους εσάς για αυτό και προσπαθούμε διαρκώς να καταστήσουμε αυτές τις υπηρεσίες προσιτές σε περισσότερους ανθρώπους και νέες αγορές. Γιατί πιστεύουμε πως αξίζει σε όλους να ζήσουν αυτό για το οποίο πραγματικά προορίζονται.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε για τη μεθοδολογία του Co-Active® μοντέλου και από τι αποτελείται. Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο διακριτά τμήματα που το ένα εξισορροπεί το άλλο. Το «Co» στο Co-Active® εστιάζει στις σχέσεις και στην ανάγκη για επικοινωνία και συνεργασία. To «Active» στο Co-Active® είναι η δράση, η εντολή. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή χωρίς δράση και για να ακολουθεί κάποιος τους στόχους του έχει συμμάχους τη διαύγεια, την αποφασιστικότητα και την κατάλληλη υποστήριξη. Άλλωστε, αυτά δεν είναι και τα χαρακτηριστικά όλων των επιτυχημένων επιχειρηματιών;

Η εν λόγω μεθοδολογία βασίζεται σε 4 ακρογωνιαίους λίθους:

  1. Στο ότι οι άνθρωποι είναι εκ φύσεως δημιουργικοί, εφευρετικοί και ολοκληρωμένοι.
  2. Στην εστίαση στον άνθρωπο ως όλον.
  3. Στον «χορό» που δημιουργείται κάθε στιγμή μεταξύ δύο ανθρώπων που αλληλεπιδρούν.
  4. Στην πρόκληση της αλλαγής.

Όντως, όλα αυτά ισχύουν και αν τα διαχειριστεί κάποιος με τα κατάλληλα εργαλεία, τα αποτελέσματα που μπορούν να επιφέρουν σε μια επιχείρηση είναι αρκετά για να την ωθήσουν σε μια νέα, πιο θετική πορεία.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ CO-LEADING; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΟΥ CO-ACTIVE® ΜΟΝΤΕΛΟΥ;
Η ηγεσία δεν είναι αυτό που παραδοσιακά έχουμε μάθει. Η έννοια της ηγεσίας έχει διαφορετικές διαστάσεις και αυτό μάς παρουσιάζει το Co-Active® μοντέλο. Co-Leading σημαίνει κάτι πολύ απλό αλλά παράλληλα δύσκολο να το πετύχεις αν δεν ξέρεις ακριβώς πώς να το κάνεις. Σημαίνει ηγούμαι από διαφορετική κάθε φορά διάσταση, ανάλογα με την ανάγκη της στιγμής. Οι coaches της LC, αυτόν τον «χορό» μεταξύ των διαστάσεων ηγεσίας τον κάνουν πράξη μέσα από workshops και μαθαίνουν στους συμμετέχοντες πώς να χρησιμοποιούν κάθε διαφορετική διάσταση με τους συνεργάτες τους, ώστε να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αν πιστεύετε πως είστε έτοιμοι να προχωρήσετε από το σημείο που βρίσκεστε και το οποίο σας κράτα πίσω, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, τότε ήρθε η ώρα να μας εμπιστευτείτε και μαζί να συν-δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε, εσείς οι ίδιοι να τοποθετήσετε όλα τα κομμάτια που ολοκληρώνουν τη δυναμική και δημιουργικότητα της εταιρείας σας.

Γιατί η εταιρεία σας χρειάζεται την μαγεία σας!

www.leadershipcoaching.com.cy
www.leadershipcoaching.gr
[email protected]