Σε έρευνα που διεξήγαγε η συμβουλευτική εταιρεία Badenoch & Clark, σε 1.000 εργαζόμενους, σε ποσοστό 95% δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν ένα μικρό χρηματικό bonus από το να δαπανώνται τα χρήματα σε εταιρικά χριστουγεννιάτικα πάρτι, με μόνο έναν στους 20 να επιλέγει τη γιορτή.

Οι νεαρότεροι σε ηλικία εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της βόρειας Αγγλίας θα δέχονταν ευχάριστα τα χρήματα ενώ οι εργαζόμενοι άνω των 55 και κάτοικοι της βορειοανατολικής Αγγλίας φαίνονται πιο δεκτικοί στην ιδέα της γιορτής.

Ωστόσο, τα χρήματα δεν φαίνεται να είναι ο μοναδικός λόγος που το ανθρώπινο δυναμικό θα έλεγε όχι σε μια γιορτή. Εννιά στους δέκα θα «θυσίαζαν» την εταιρική συνάθροιση για μία μέρα επιπλέον διακοπές, το 75% δήλωσε ότι θα προτιμούσε ένα εταιρικό δώρο και το 73% θα επέλεγε να μπορεί να φύγει νωρίτερα ένα απόγευμα.

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας, σύμφωνα με τον Nicola Linkleter, managing director της Badenoch & Clark είναι ότι το 2012 οι εργοδότες θα πρέπει να ακούν τους εργαζόμενους και να ξανασκεφτούν τις παροχές που προσφέρουν στο ανθρώπινο δυναμικό. Θα πρέπει να αναθεωρήσουν καθώς αυτά που μέχρι πριν από λίγα χρόνια σπουδαιολογούσαν οι εργαζόμενοι ενδέχεται τώρα πια να μην θεωρούνται καθόλου σημαντικά.