Το μέλλον της εργασίας καταδεικνύεται με θετικό πρόσημο σύμφωνα με το άρθρο της ManpowerGroup «Η Επανάσταση των Δεξιοτήτων», το οποίο δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας και παρουσιάζει τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε για 18,000 εργοδότες σε 43 χώρες από όλους τους κλάδους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα 1 στους 5 εργοδότες (19%) αναμένουν ότι οι ανατρεπτικές τεχνολογικές εξελίξεις θα οδηγήσουν σε αύξηση των θέσεων εργασίας, όσο οι θέσεις αυτές προσαρμόζονται στις μελλοντικές ανάγκες της εργασίας. Παράλληλα, 6 στους 10 (64%) προσδοκούν ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας εφόσον οι εργαζόμενοι διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες και είναι προετοιμασμένοι να μάθουν νέες, να τις αξιοποιούν με το βέλτιστο τρόπο στην καθημερινότητα τους αλλά και να τις προσαρμόζουν.

Όπως σημειώνει και η Φανή Κλειδά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδας, «Στην εποχή της Ψηφιακής Επανάστασης, όπου η ταχύτητα παραγωγής, η πολυπλοκότητα και η καινοτομία νέων τεχνολογιών κυριαρχούν, η αξιοπιστία των ηγετών στον επιχειρηματικό κόσμο εστιάζεται στην ανεύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ ανθρώπινου κεφαλαίου και τεχνολογικών εξελίξεων. Κεντρική πρόκληση αποτελεί η συνεχής αναβάθμιση και εξέλιξη των τεχνικών και προσωπικών δεξιοτήτων- “Re-skill – Up-skill” ώστε οι πολυάριθμες δυνατότητες που παράγει η τεχνολογία να αποτελούν βάση επιτυχίας για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις. Η συστηματική ενδυνάμωση γνωσιακής ευκινησίας, συναισθηματικής νοημοσύνης, τεχνολογικής επάρκειας και δημιουργικής προσαρμογής στις ραγδαίες αλλαγές συνθέτουν την υπεραξία του ψηφιακού κόσμου προς όφελος του ανθρώπου και των επιχειρήσεων».