«Η ηγεσία σχετίζεται με την αλλαγή στις αξίες και στις συμπεριφορές των ανθρώπων ώστε να αποκτήσουν τη θέληση να επιτύχουν, κάνοντας πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Και δεν υπηρχε, στο παρελθόν, πιο κατάλληλη συγκυρία για πραγματική ηγεσία από ότι η σημερινή, δε δεδομένο ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου η ανάκαμψη από την αποτυχία είναι επιβεβλημένη» επισημαίνει ο Peter Cook, keynote speaker στο συνέδριο.

Στην παραπάνω παραδοχή βασίζεται η παρουσίαση του Peter Cook, ο οποίος εσκεμμένα χρησιμοποιεί και έξυπνα απενοχοποιεί τις «F Words» ερμηνεύοντάς τες ως «Failure and Fast Forward Leadership». Αν σε αυτόν τον «ιντριγκαδόρικο» τίτλο προσθέσει κάποιος και την extreme σκηνική του παρουσία, η οποία περιλαμβάνει live ερμηνείες, με τη συνοδεία της ηλεκτρικής του κιθάρας, μερικών από τις πιο γνωστές επιτυχίες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τότε σίγουρα ο Peter Cook δεν είναι ένας συνηθισμένος ομιλητής συνεδρίου.

Το BBC, στη ναυαρχίδα των προγραμμάτων του, το «In Business», τον έχει αναγορεύσει σε «Rock’n’Roll Business Guru». Ο ίδιος ηγείται της «Ακαδημίας του Ροκ», μίας δημιουργικής και καινοτόμας συμβουλευτικής εταιρείας management, που συνδυάζει ιδέες κορυφαίων business schools από όλο τον κόσμο με τη δύναμη της ροκ, της τζαζ ή της κλασικής μουσικής.

Γνωρίστε τον Peter Cook
«Πέρα από κάθε αμφιβολία ζούμε σε μια εποχή Rock’n’Roll. Οπότε έχει ουσιαστικό νόημα ένα αυθεντικό, Rock’n’Roll μοντέλο business management και ηγεσίας. Το “Sex, Leadership and Rock’n’Roll”, είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο που “κλείνει την πόρτα” σε μια εποχή παρωχημένης, γραφειοκρατικής και στείρας ηγεσίας και προαναγγέλλει μια νέα δημιουργική εποχή με προκλήσεις και αλλαγές. Ζήτω!» επευφημεί ο Tom Peters (πασίγνωστος συγγραφέας και στοχαστής), αναφερόμενος σε ένα από τα βιβλία που έχει γράψει ο Peter Cook. Σίγουρα ο τίτλος που επέλεξε ο συγγραφέας ξαφνιάζει, ίσως και να σοκάρει, αλλά πιο πολύ προκαλεί το ενδιαφέρον. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για το πρόσφατο βιβλίο του που τιτλοφορείται «Punk Rock People Management».

Ο Peter Cook δεν είναι αυτό που θα λέγαμε τυπικό πρώην στέλεχος HR (μεταξύ άλλων) που κάνει λαμπρή καριέρα ως σύμβουλος. Αντισυμβατικός στην εμφάνιση αλλά με καινοτόμες απόψεις και εξαιρετική παρουσίασή τους, είναι κάτοχος MBA (το οποίο κατά την άποψή του θα έπρεπε να σημαίνει Much Bigger Amps παρά More Bloomin’ Analysis), μέλος της Ένωσης Χημικών, Μέλος της Ένωσης Marketer και Fellow του Chartered Institute of Personnel and Development.
Είναι, επίσης, NLP master practitioner και ένας ενθουσιώδης κιθαρίστας.

Αυτό το συνδυασμό θεωρίας και εμπειρίας είναι που φέρνει στις παρουσιάσεις του ο Peter Cook, ο οποίος διαθέτει περίπου 30 χρόνια πολυποίκιλης, ετερόκλητης ίσως και για αυτό πολύτιμης εμπειρίας:

  • Έχει ηγηθεί νέες καινοτόμες ομάδες Product Research and Development για να προωθηθούν με ασφάλεια στην αγορά, φάρμακα κόστους πολλών εκατομμυρίων και σε θέση να σώσουν πολλές ζωές, μεταξύ των οποίων και την πρώτη θεραπεία για το Aids.
  • Έχει συμμετάσχει στον εντοπισμό προβλημάτων αλλά και την έναρξη λειτουργίας εργοστασίων σε όλο τον κόσμο.
  • Έχει συγγράψει και έχει διδάξει σε Business Schools σε επίπεδο MBA.
  • Γράφει και συνθέτει πολλά είδη μουσικής.

Όλα αυτά οδήγησαν τον Peter Cook σε εμφανίσεις στα BBC One TV, BBC Radio 4, Radio 2 και στο Institute Directors όπου παρουσίασε τις ιδέες του. Στους πελάτες του συμπεριλαμβάνονται οι Johnson and Johnson, Electronic Arts, Pfizer, The Royal College of Physicians, BT, GSK, BP Amoco, The Chartered Insurance Institute, The CIPD, Laing O’ Rourke, The NHS, The United Nations, Imperial College London και Ashridge Business School. «It’s only Rock’n’Roll, but Peter thinks you will like it…».