Καθώς εξερευνούμε τα όρια της καινοτομίας, ας μην ξεχνάμε ότι η πραγματική ανάπτυξη συνυπάρχει αρμονικά με τη συμμόρφωση προς τους φυσικούς κανόνες του κόσμου.

Ότι η ανθρώπινη πρόοδος έχει επιτευχθεί εις βάρος του πλανήτη είναι μία πραγματικότητα που μόλις τώρα συνειδητοποιούμε. Το παράδοξο είναι ότι το σημάδι μας πάνω στη γη είναι αναμφισβήτητο, αλλά η επιβίωσή μας εξαρτάται από το να προχωρήσουμε μπροστά. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε.
Μία πρόκληση που αντανακλάται στις επιχειρηματικές λειτουργίες, με τους οργανισμούς να σχεδιάζουν «βιώσιμες» στρατηγικές και «πράσινους» χώρους εργασίας που θα διασφαλίσουν την κερδοφορία τους, αλλά και τη βιωσιμότητά τους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ανθρώπινος παράγοντας έχει καταλυτικό ρόλο. Μέθοδοι και λειτουργίες, όπως παραδοσιακά τις γνωρίζουμε, έχουν ήδη αρχίσει να κλονίζονται και να αμφισβητούνται.

Η ισορροπία σε κάθε επιχειρηματική πτυχή φαίνεται να είναι το σημείο κλειδί για ένα «καλύτερο αύριο».
Σε αυτή την πορεία, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο HRM του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών γιορτάζει δύο δεκαετίες παρουσίας στην ελληνική αγορά. Στη συνέντευξή μας με τη Μαρία Βακόλα, Διευθύντρια του Προγράμματος, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πώς πρωτοστατεί στην αγορά και διαμορφώνει το μέλλον της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Στελέχη και επαγγελματίες από κάθε χώρο, «αγωνίζονται» για εξέλιξη και προσαρμογή στα νέα δεδομένα της εργασιακής καθημερινότητάς τους. Αναζητούν τον δικό τους «προπονητή» για να τους καθοδηγήσει και να τους «ξεκλειδώσει». Τον δικό τους coach ή/και μέντορα, με άλλα λόγια. Στη μάχη για το ταλέντο και της διακράτησης του ανθρώπινου δυναμικού -σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, η στρατηγική των εταιρειών (ανα)προσαρμόζεται μέσα από νέες προσεγγίσεις.

Σε αυτό το τεύχος, αναδεικνύουμε όλα τα παραπάνω ζητούμενα που «συναντάμε» καθημερινά στους διαδρόμους των επιχειρήσεων. Παρουσιάζουμε επίσης τους Top Employers 2024, όπως ανακοινώθηκαν από το Top Employers Institute. Ταυτόχρονα, συζητάμε με την Ειρήνη Νικάνδρου, Πρόεδρο των Internal Communication & Employee Engagement Awards, για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Compassionate Workplaces, ένα έργο που αποσκοπεί στη δημιουργία πρακτικών σε κάθε εταιρεία για τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν μία σοβαρή ασθένεια, είτε οι ίδιοι, είτε άνθρωποι από τον οικογενειακό κύκλο τους. Εν κατακλείδι, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη Recruiters 50 Powerlist, την οποία παρουσιάζουμε στο ειδικό ένθετο που κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό, μέσα από την οποία θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε 50… Sherlock Holmes του Recruitment & Talent Acquisition.

Καλή ανάγνωση!