Ο μισθός , τα bonus και η άδεια αποτελούν τα βασικότερα κίνητρα για τους εργαζομένους της Generation Υ, σύμφωνα με αποκλειστική έρευνα του περιοδικού Personnel Today.

Στην εν λόγω μελέτη, που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos MORI, συμμετείχαν 256 έφηβοι και νεαροί ενήλικες που ανήκουν στη Gen Y.

Τα συγκεκριμένα συμπεράσματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, καθώς παραδοσιακά θεωρείται ότι οι νέοι που ανήκουν στη Gen Y αξιολογούν περισσότερο παράγοντες όπως το ευέλικτο ωράριο, τα επαγγελματικά ταξίδια και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, σε σύγκριση με τις αμοιβές τους. Οι ημέρες διακοπών βαθμολογήθηκαν από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα (87%), ως ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή δουλειάς.

Ακολουθούν η αναγνώριση της καλής ποιότητας της δουλειάς (86%), και ο μισθός – bonus (85%). Το να δουλεύει κανείς για να συμπεριλάβει στο βιογραφικό του την προϋπηρεσία σε μια αξιόλογη εταιρεία αναφέρθηκε από το 69% του δείγματος και η δυνατότητα ευέλικτης εργασίας από το 68%.

Όταν ερωτήθηκαν ποιο θα είναι το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη τους, benefit για τα επόμενα δέκα χρόνια απάντησαν ο μισθός (68%).Η συντριπτική πλειοψηφία (85%) δήλωσε ότι προτιμά να λάβει χρήματα από τον εργοδότη της σαν κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητάς, παρά άλλες παροχές όπως δωροεπιταγές ή ταξίδια. Οι εκπρόσωποι της Gen Y, που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι πολύ νέοι για να αρχίσουν να σκέφτονται τη σύνταξη.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο ένας στους πέντε υποστήριξε ότι η σύνταξη είναι «πολύ σημαντικός» παράγοντας σε μια δουλειά. Πάντως, παρά την εμμονή της συγκεκριμένης γενιάς με τα χρήματα, φαίνεται ότι είναι προικισμένη με μια αίσθηση ρεαλισμού. Τα δύο τρίτα των ερωτώμενων αναμένουν να κερδίζουν 26.000 – 50.000 λίρες το χρόνο μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Πηγή: Personnel Today