Οκταμελή αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών «Η γενιά των 700 ευρώ» δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο επικεφαλής τους Δ. Γκούγκλας του προσέφερε το βιβλίο “The coming generational storm” («Η επερχόμενη καταιγίδα») των L. Kotlikoff και S. Burns. «Είστε η αιχμή του δόρατος. Η εμπροσθοφυλακή του αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη», τους είπε ο Πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέγερση του 1968 στη Γερμανία, που έζησε και ο ίδιος. Τότε ήταν διαφορετικά, είπε. Τα παιδιά εκείνα, βγαίνοντας στην αγορά εργασίας, θα ήταν καλά αμειβόμενα, κάτι που δεν είστε εσείς.

Ήταν μια ιδεολογική σύγκρουση με ένα κατεστημένο γερμανικό. Και η μεγάλη συμβολή του ’68 ήταν ότι έσπασε αυτό το καταπιεστικό πλαίσιο και «μπόλιασε» τη γερμανική κοινωνία, η οποία ύστερα απ’ αυτό σίγουρα είναι πλουσιότερη σε ιδέες. Μάλιστα, ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι και η ελληνική κοινωνία θα γίνει πλουσιότερη σε ιδέες και αποφασιστικότερη σε αποφάσεις από τον αγώνα της γενιάς των 700 ευρώ.

«Μεγαλώσαμε καλά και πλουσιοπάροχα. Όμως η ευημερία είναι επίπλαστη, όχι αληθινή. Είμαστε η γενιά της στασιμότητας και της κοινωνικής καθόδου. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει…», είπε ο εκπρόσωπος της κίνησης, κουβέντες που γράφονται ή ακούγονται στους δρόμους της Αθήνας αυτές τις μέρες.

Πηγή: Ελευθεροτυπία