Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διεξαγωγής του προγράμματος ηγεσίας των αξιωματούχων της Αμερικανικής Προεδρίας, η Hay Group προχωρεί σε ανανέωση της συνεργασίας της με την Αμερικανική Ηγεσία για τη δεύτερη φάση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθήσει τους ανώτατους αξιωματούχους της Αμερικανικής Προεδρίας να είναι πιο αποτελεσματικοί και επιτυχημένοι στο ρόλο τους. Στο πρόγραμμα, το οποίο διεξήχθη τον περασμένο Αύγουστο, συμμετείχαν 60 ανώτατα στελέχη του Λευκού Οίκου και των κυριότερων υπουργείων και είχε ως κεντρικό θέμα τον τρόπο με τον οποίο οι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να συνεργαστούν αποτελεσματικότερα έτσι ώστε να προάγουν τις δεσμεύσεις και τους στόχους της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος που διεξήχθη στον Λευκό Οίκο, οι συμμετέχοντες συνομίλησαν με τον Πρόεδρο Barack Obama και τον Αντιπρόεδρο Joe Biden και συζήτησαν πώς θα μπορούσαν να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί τόσο ως προς τους ρόλους τους όσο και ως μέλη της ανώτατης προεδρικής ομάδας. Η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους και αφορά την ομάδα των αξιωματούχων της Αμερικανικής Προεδρίας που ακολουθεί ιεραρχικά αυτών της πρώτης γραμμής-περίπου 650 άτομα από διάφορα τμήματα και υπηρεσίες.