Την Τετάρτη 6 Απριλίου, η αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών Κωτσόβολος στην Ελλάδα απέσπασε μία ακόμα διάκριση από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης για τις πρακτικές που εφάρμοσε το έτος 2010, εστιάζοντας σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, η Κωτσόβολος αξιολογήθηκε από το Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index και τιμήθηκε με το βραβείο Bronze.

Καταλυτικός παράγοντας για τη βράβευση της εταιρείας Κωτσόβολος και τη φετινή χρονιά, ήταν η συνέχιση της «Πράσινης Πρωτοβουλίας», μιας συντονισμένης προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος που ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αποσύρουν και να ανακυκλώνουν παλαιές και ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές. Είναι μία πρωτοβουλία την οποία η Κωτσόβολος ανέλαβε πρώτη τον Απρίλιο του 2008 και οι καταναλωτές την υποδέχθηκαν θερμά ανακυκλώνοντας πάνω από 280.000 ηλεκτρικές συσκευές μέσα σε τρία χρόνια τα οποία συμπληρώνονται φέτος.

Ενέργειες της Κωτσόβολος που ξεχώρισαν επίσης από το Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης και βραβεύτηκαν είναι, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη τοπικών οργανισμών, ιδρυμάτων και σχολείων σε μεγάλες ελληνικές πόλεις, στο πλαίσιο της ανακαίνισης καταστημάτων της εταιρείας. Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και το περιβάλλον, η εταιρεία Κωτσόβολος, εφαρμόζει πρακτικές οι οποίες δικαιώνουν τις προσδοκίες του καταναλωτικού κοινού από μια μεγάλη και ταυτόχρονα υπεύθυνη εταιρεία.

Για λογαριασμό της εταιρείας Κωτσόβολος το βραβείο παρέλαβε ο Δημήτρης Κουκουμπάνης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Dixons South – East Europe.