Η ΚPMG λανσάρει το “#EmbraceEquity talks”, μια σειρά podcasts στα οποία η εταιρεία επιχειρεί να ενθαρρύνει την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο να υιοθετήσει την πρακτική των ίσων ευκαιριών και της συμπερίληψης, αλλά και να πατάξει τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, #EmbraceEquity, τα στελέχη της KPMG, Δανάη Καλαματιανού, Άρτεμις Πάνου, Νιόβη Σαρρή, Αλκιβιάδης Σιαράβας και Γεωργία Σταματέλου και ανοίγουν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με καλεσμένες και καλεσμένους από διαφορετικούς χώρους και με ξεχωριστές ιδιότητες, οι οποίοι εκφράζουν όλη τη βεντάλια και την «πολυχρωμία» που διέπει η διαφορετικότητα.

Οι Αλεξάνδρα Γεωργιάδου, Βασίλης Καραμητσάνης, Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Σοφία Κωνσταντοπούλου, Μάρθα Μυλωνά, Σοφία Παπαδοπούλου, Έλπη Πετράκη, Νίκος Τσατσακλάς, Πένυ Ρέτσα αφηγούνται προσωπικές εμπειρίες, απόψεις και θέσεις γύρω από την παλέτα της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και της ισότιμης ένταξης.

Αλ. Σιαράβας: «Η ισότιμη ένταξη δεν είναι υπόθεση “λυμένη”»
Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications and Corporate Citizenship Manager της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά «Νοιώθω υπερήφανος που τόσο διακεκριμένες προσωπικότητες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να συζητήσουμε για τα θεμέλια μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας. Δεν σας κρύβω πως στη σειρά #EmbraceEquity talks, οι αξιόλογοι προσκεκλημένοι μας φανερώνουν αλήθειες ανθρώπινες οι οποίες γίνονται έμπνευση για όλους εμάς στο χώρο εργασίας, αλλά και την κοινωνική ζωή.

Συζητήσεις που στο παρελθόν ήταν άβολες, γίνονται απαραίτητες στο σήμερα. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι στην KPMG δεν γίνονται διακρίσεις ως προς το φύλο, αλλά εστιάζουμε έμπρακτα και αποκλειστικά στον επαγγελματισμό, τις επιδόσεις και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μας. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η KPMG είναι η πρώτη εταιρεία που έκανε γυναίκα συνεταίρο το 1995, πρώτη ανάμεσα στις “BIG 4” εταιρείες στην Ελλάδα, την κ. Δήμητρα Καραβέλη, ενώ σήμερα το 55% των εργαζομένων της εταιρείας είναι γυναίκες.

Βεβαίως, η ισότιμη ένταξη των γυναικών, αλλά και άλλων υποεκπροσωπούμενων ομάδων δεν είναι μια υπόθεση “λυμένη”. Ωστόσο πιστεύουμε πως ο δημόσιος διάλογος και η ανάδειξη των θεμάτων αυτών συνδράμει στην αντιμετώπιση των στερεοτύπων και των ανισοτήτων». Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα podcast της KPMG στην Ελλάδα σε website, Apple Podcasts, Google και Spotify.