Η Νικολέττα Κολομπούρδα, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Lidl Ελλάς, αποκαλύπτει στο HR Professional, πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησης, πώς και γιατί επενδύουν στους ανθρώπους τους, αλλά και τί τους χαρακτηρίζει ως εργοδότες.

HR Professional: Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη των ανθρώπων σας και τί πιστεύετε ότι σας χαρακτηρίζει ως εργοδότες;

Νικολέττα Κολομπούρδα: Οι άνθρωποί μας είναι αυτό που είμαστε σήμερα. Η επιτυχία μας είναι και επιτυχία τους και δημιουργεί μελλοντικές ευκαιρίες εξέλιξης, τόσο για την επιχείρηση, όσο και για τον κάθε συνεργάτη μας χωριστά. Η δικαιοσύνη, η αλληλοεκτίμηση και η αλληλοϋποστήριξη είναι στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν ως εργοδότες, ενώ ο έπαινος, η αναγνώριση και η αποδοχή κριτικής, είναι αυτά που καθορίζουν καθημερινώς το εργασιακό μας περιβάλλον. Γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ότι δίχως ικανούς, πρόθυμους, αλλά και απόλυτα εναρμονισμένους συνεργάτες με το όραμα και τις αξίες της επιχείρησής μας, όλο αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, δεν θα μπορούσε να συμβεί.

HR Professional: Πώς επενδύετε στο ανθρώπινο δυναμικό, και πώς βοηθάτε σε πρακτικό επίπεδο την ανάπτυξη και την εξέλιξή του;

Νικολέττα Κολομπούρδα: H Lidl επενδύει συνεχώς και απλόχερα σε διαγνωστικά εργαλεία και προγράμματα εξέλιξης και ανάπτυξης για τους ανθρώπους της. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εντοπίσουμε την ιδιαίτερη δυναμική, τα ιδιαίτερα ταλέντα, αλλά και τα προσωπικά χαρίσματα του κάθε συνεργάτη μας και να τον υποστηρίξουμε μέσα από όσα μπορεί να του προσφέρει ένα εργασιακό περιβάλλον σαν και το δικό μας, να εξελιχθεί τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι και ο λόγος που η Lidl επενδύει στην εκπαίδευση τόσο για το υφιστάμενο, όσο και για το μελλοντικό προσωπικό της.

HR Professional: Θέλετε να μας δώσετε μερικά παραδείγματα;

Νικολέττα Κολομπούρδα: Επενδύουμε σε Προγράμματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για νέους που είναι απόφοιτοι λυκείου, θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό και να αποκτήσουν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των σπουδών, αλλά και της παράλληλης εργασίας, μιας και καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους οι ίδιοι συνεχίζουν να αμείβονται κανονικά, κι εμείς από την πλευρά μας ευελπιστούμε να τους κάνουμε μελλοντικούς συνεργάτες μας (Πρόγραμμα DHBW).

Έχουμε το διετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης International Trainee που αφορά απόφοιτους πανεπιστημίων με μικρή ή καθόλου επαγγελματική εμπειρία. Τα Προγράμματα Βασικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης για κάθε θέση και αντικείμενο εργασίας. Τα Προγράμματα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, που είναι εξατομικευμένα για τα στελέχη όλων των κατευθύνσεων και διευθύνσεων. Αλλά και τα Προγράμματα Εξέλιξης, που αφορούν Προϊσταμένους, Διευθυντές, Γενικούς Διευθυντές και Μέλη της Διοίκησης μας.

Μέσα από μια τέτοια επένδυση διαμορφώνουμε τους αυριανούς ηγέτες μας, υποστηρίζουμε τις μελλοντικές προαγωγές μας και εφοδιάζουμε τους συνεργάτες μας με όλα όσα χρειάζονται σε ομαδικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θέσης που κατέχουν τώρα, ή πρόκειται να αποκτήσουν μελλοντικά μέσα από κάποια προαγωγή τους.

HR Professional: Πώς καλύπτετε τις νέες θέσεις εργασίας που προκύπτουν;

Νικολέττα Κολομπούρδα: Οι νέες θέσεις εργασίας που προκύπτουν, πρωταρχικά καλύπτονται από το ίδιο μας το δυναμικό και ενθαρρύνουμε τις μετακινήσεις σε διαφορετικούς τομείς εντός της επιχείρησης. Όταν οι νέες θέσεις εργασίας που προκύπτουν δεν καλύπτονται από το ίδιο μας το δυναμικό και αναζητούμε νέους συνεργάτες, τότε τα κριτήρια αξιολόγησής μας είναι υψηλά, συγκεκριμένα και συμβατά με τη θέση εργασίας. Για να γίνει η πρόσληψη ενός νέου συνεργάτη θα πρέπει να το συναποφασίσουν τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ πάντοτε έχουμε και τη συμμετοχή του άμεσα προϊσταμένου.

Επίσης, φροντίζουμε να υποδεχόμαστε τους νέους συνεργάτες μας – ιδιαίτερα κατά την πρώτη ημέρα εργασίας τους – με προσοχή και καλά προετοιμασμένοι, ώστε να νιώσουν ότι βρίσκονται σε ένα ασφαλές και φιλόξενο εργασιακό περιβάλλον, έτοιμο να τους βοηθήσει και να τους υποστηρίξει, ώστε να εκδηλώσουν και να εκφράσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Γι’ αυτό εκπαιδεύουμε σε προσωπικό επίπεδο τον κάθε συνεργάτη μας χωριστά, για τη θέση που πρόκειται να αναλάβει, ενώ φροντίζουμε να ελέγχουμε την πορεία και την επιτυχία της εκπαίδευσής του.

HR Professional: Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των ανθρώπων που εργάζονται για εσάς, ποιες είναι οι πολιτικές που ακολουθείτε σε επίπεδο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού;

Νικολέττα Κολομπούρδα: Ο κάθε άνθρωπος που εργάζεται για εμάς, δεν είναι ένας απλός υπάλληλος, είναι ένας πολύτιμος και σπουδαίος συνεργάτης, και έτσι ακριβώς του συμπεριφερόμαστε και τον αντιμετωπίζουμε, ανεξάρτητα από τη θέση που έχει ή το χρονικό διάστημα που βρίσκεται μαζί μας. Φροντίζουμε λοιπόν, το ανθρώπινο δυναμικό μας να μας αναγνωρίζει ως έναν ελκυστικό εργοδότη, να μας εκτιμά, να χαίρεται που συνεργάζεται μαζί μας και φυσικά – όπως κι εμείς – έτσι και το κάθε άτομο χωριστά, να είναι απόλυτα ικανοποιημένο από τη συνεργασία μας.

HR Professional: Υπάρχει κάτι άλλο εξίσου σημαντικό που κάνετε για τους ανθρώπους που εργάζονται για εσάς;

Νικολέττα Κολομπούρδα: Θέλουμε ο κάθε άνθρωπος που εργάζεται για μας να μπορεί να συνδυάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επάγγελμά του, τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, αλλά και να έχει ελεύθερο χρόνο για τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Θέλοντας να προσφέρουμε αυτή την ισορροπία ζωής για κάθε συνεργάτη μας, καθορίζουμε μαζί τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας του, αμείβοντάς τον παράλληλα για την απόδοση και τη δραστηριότητά του, ανάλογα με τη θέση που κατέχει στην ιεραρχία της εταιρείας μας, αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά στην αγορά εργασίας. Συζητάμε και αξιολογούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με τους συνεργάτες μας θέματα όπως η απόδοση, η συμπεριφορά και η εξέλιξή τους μέσα στην επιχείρηση, γιατί μας ενδιαφέρει να είμαστε στο πλάι τους, ενθαρρύνοντάς τους και υποστηρίζοντάς τους, τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική τους εξέλιξη.

HR Professional: Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια παραπάνω για τον πρόσφατο ανασχεδιασμό της θέσης εργασίας των Διευθυντών των Καταστημάτων σας;

Νικολέττα Κολομπούρδα: Το Έργο Διευθυντής Καταστήματος είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και το μεγαλύτερο στην Εκπαίδευση και Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού της επιχείρησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο χώρας. Σκοπός αυτού του έργου είναι η ανάπτυξη των Διευθυντών Καταστημάτων και η ανάδειξή τους σε στελέχη με τέτοιο ηγετικό προφίλ, ώστε να είναι οι απόλυτα κατάλληλοι άνθρωποι που θα έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στον σύγχρονο ρόλο που απαιτεί η διοίκηση ενός καταστήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις σημερινές εξελίξεις, αλλά και τις ανάγκες της αγοράς.

Ουσιαστικά, μέσα από ένα έργο σαν κι αυτό, μεταξύ άλλων, επιδιώκουμε ο χώρος εργασίας στα καταστήματά μας να είναι κορυφαίος και να αποτελεί για την αγορά ένα μοντέρνο περιβάλλον, υψηλής παραγωγικότητας, που μέσα από τη χρήση κορυφαίας τεχνολογίας, ο ανθρώπινος παράγοντας θα παίζει κυρίαρχο ρόλο και θα κάνει τη διαφορά για την επιχείρησή μας. Ενώ επίσης, το πακέτο παροχών που προσφέρουμε στους Διευθυντές των καταστημάτων μας είναι ένα από τα πιο ελκυστικά πακέτα παροχών που υπάρχουν σήμερα στην αγορά εργασίας.

HR Professional: Ποιες είναι οι προκλήσεις στο χώρο του λιανεμπορίου σήμερα και πώς τις αντιμετωπίζετε;

Νικολέττα Κολομπούρδα: Η αγορά αλλάζει συνεχώς, έτσι κι εμείς καλούμαστε να είμαστε ευέλικτοι και να ανταποκρινόμαστε στις αλλαγές και τις προκλήσεις των καιρών. Όμως τα στελέχη μας, και ιδιαίτερα οι Διευθυντές των Καταστημάτων μας, με αφορμή όσα σας ανέφερα λίγο πριν για τον πρόσφατο ανασχεδιασμό της θέσης εργασίας τους, αλλά και όλης της ιεραρχικής τους ομάδας, καταφέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, και αυτό είναι κάτι που όπως λέμε και στη νέα μας καμπάνια: «αξίζει και φαίνεται»!