Με αφορμή την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από την 1η Ιουλίου η BNP Paribas πρότεινε στους εργαζόμενούς της μια μέθοδο διακοπής του καπνίσματος.

Η ιδέα προέκυψε όταν η τράπεζα άκουσε τους προβληματισμούς εργαζομένων, οι οποίοι αν και ήθελαν να διακόψουν αυτή τη συνήθεια δυσκολεύονταν. Έτσι, εξετάστηκαν διάφορες διαθέσιμες θεραπευτικές μέθοδοι μέχρι η εταιρεία να καταλήξει στην Allen Carr, η οποία προτάθηκε και στο προσωπικό στη Γαλλία, στα κεντρικά της BNP Paribas. Δε βασίζεται σε φάρμακα ή υποκατάστατα νικοτίνης αλλά στον εντοπισμό των αιτιών που οδηγούν σε κάθε τσιγάρο. Στις 24 Ιουνίου, 15 στελέχη της τράπεζας συγκεντρώθηκαν σε μια ολοήμερη συνεδρία και από τότε διέκοψαν όλοι το κάπνισμα.

Η τράπεζα το 2007, με αφορμή την απαγόρευση του καπνίσματος στη Γαλλία, εγκαινίασε την anti-smoking πολιτική της. Το κάπνισμα απαγορεύτηκε στους χώρους της και διαμορφώθηκαν δωμάτια με ειδικό εξαερισμό. Η πρωτοβουλία στέφθηκε με επιτυχία καθώς εφαρμόστηκε σε όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες.