Μία πολυεθνική εταιρεία, τέσσερις υποψήφιοι και μία θέση εμπορικού διευθυντή έδωσαν την έμπνευση στη θεατρική ομάδα των εργαζομένων της PricewaterhouseCoopers, οι οποίοι ανέβασαν την παράσταση «Μέθοδος Γκρόνχολμ» του Καταλανού συγγραφέα Χόρντι Γκαλθεράν.

Η θεατρική ομάδα των εργαζομένων της PricewaterhouseCoopers στην Ελλάδα (PwC) ανέβασε για τρεις συνεχόμενες παραστάσεις (18, 19 & 20 Ιουνίου 2009) τη «Μέθοδο Γκρόνχολμ» του Χόρντι Γκαλθεράν, στο θέατρο «Μικρό Παλλάς». Προσκεκλημένοι στην παράσταση ήταν συνάδελφοι, πελάτες, συνεργάτες, συγγενείς και φίλοι των εργαζομένων της εταιρείας.

Η υπόθεση του έργου αφορά τέσσερις υποψηφίους που βρίσκονται στα γραφεία μιας πολυεθνικής εταιρείας για να δώσουν συνέντευξη, διεκδικώντας την αξιοζήλευτη θέση του εμπορικού διευθυντή. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον έργο με αναφορές στον ανταγωνισμό και στις συγκρούσεις που εμφανίζονται στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Η PwC και το θέατρο
Η ιδέα της δημιουργίας μιας θεατρικής ομάδας των εργαζομένων της PwC γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 2006. Άμεσα, ξεκίνησε η προσπάθεια εύρεσης ηθοποιών και συνεργατών ανάμεσα στους εργαζομένους της PwC, και, φυσικά, του βασικού συντελεστή του εγχειρήματος, του σκηνοθέτη! Όπως δηλώνουν και τα μέλη της θεατρικής ομάδας, από την πρώτη κιόλας στιγμή υπήρξε καλή χημεία και πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ του Χρήστου Παγκαλιά, που εδώ και 3 χρόνια σκηνοθετεί την ομάδα, και των υπολοίπων συντελεστών.

Η πρώτη παράσταση που ανέβασε η ομάδα ήταν το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ που πραγματοποιήθηκε στις 6 & 7 Ιουλίου 2007 στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή με 20 ηθοποιούς επί σκηνής. Το έργο αποδόθηκε σε μορφή μιούζικαλ της δεκαετίας του ’70, με ανάλογη μουσική και ενδυματολογική επένδυση.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η «Μήδεια» του Μποστ, παράσταση που ανέβηκε στις 26 & 27 Ιουνίου 2008 στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» με τη συμμετοχή 21 ηθοποιών. Η πρωτοτυπία της παράστασης ήταν το ασπρόμαυρο σκηνικό και οι διαφορετικές εμφανίσεις στα ρούχα και στο ύφος του Χορού.

Η σημασία της ομάδας
Ο Ηλίας Αλεβίζος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της PwC στην Ελλάδα δηλώνει «Το ομαδικό πνεύμα, η υπομονή, η επιμονή και η προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι αξίες της PwC και των ανθρώπων της. Η PwC πάντα στηρίζει τέτοιες προσπάθειες. Επιδεικνύουμε πραγματικό ενδιαφέρον σε πρωτοβουλίες που δίνουν ευκαιρίες να συνεργαστούμε με κέφι και μεράκι σε θέματα εκτός εργασιακού χώρου, καλλιτεχνικά, αθλητικά και κοινωνικά. Τέτοιου είδους δραστηριότητες μας βοηθούν να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και την κούραση της καθημερινότητας».

«Η επιτυχία τέτοιων καινοτόμων πρωτοβουλιών της PwC αποδεικνύεται από την ίδια την ανταπόκριση του κόσμου με τον ερχομό του στις παραστάσεις. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της παράστασης που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο υπαίθριο θέατρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με κόσμο που δεν εργάζεται στην εταιρεία να έρχεται για να παρακολουθήσει την παράσταση. Τέτοιες ενέργειες που πραγματοποιούνται με αγάπη από τους ίδιους τους συντελεστές τους οφείλουν να παρέχονται αφιλοκερδώς στο κοινό εντός και εκτός της εταιρείας.

Επίσης, με ιδιαίτερη συγκίνηση είδαμε να συμμετέχουν και PwC Alumni (πρώην εργαζόμενοι) με τους οποίους διατηρούμε στενή επαφή μέσω του PwC Alumni Programme», σχολιάζει ο Αντώνης Χατζηαντωνάς, Partner και υπεύθυνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της PwC στην Ελλάδα.


Ο πήχης είναι πλέον ψηλά
Από την πλευρά των «ηθοποιών» μιλήσαμε με την Μαρία Γονίδη, Senior Associate του τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού της PwC.

«Τρίτη χρονιά ζωής της θεατρικής μας ομάδας και ο πήχης έχει πλέον ανέβει πολύ ψηλά! Η πρώτη χρονιά ήταν πειραματική. Δεν ξέραμε αν θα υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή, δεν ήταν βέβαιο αν θα είμαστε έτοιμοι για παράσταση και δεν γνωρίζαμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος. Ευτυχώς τα πράγματα πήγαν καλά και το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» δεν έγινε εφιάλτης!».

«Η δεύτερη χρονιά ήταν δυσκολότερη. Ξέραμε τι μας περιμένει, είχαμε να αντιμετωπίσουμε κείμενο σε στίχο και το άγχος να τα πάμε εξίσου καλά ήταν πολύ μεγαλύτερο. Τελικά, όμως, όλα πήγαν θαυμάσια και η «Μήδεια» έσφαξε τα παιδιά της με επιτυχία και πολύ γέλιο! Και αισίως φτάσαμε στην τρίτη χρονιά. Η ομάδα, με παλιά και νέα μέλη, ξεκίνησε πρόβες από τις αρχές του 2009. Το φετινό έργο ήταν τελείως διαφορετικό από ότι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, αλλά αυτό ακριβώς είναι που το κάνει και τόσο ενδιαφέρον», συμπλήρωσε η Ιωάννα Δούνια, Assistant Manager του τμήματος παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

Όλα τα μέλη της ομάδας δούλεψαν πολύ και αφιέρωσαν αρκετές ώρες από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους στις πρόβες. Σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από όλα τα τμήματα της PwC έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διοργάνωση της παράστασης, από τη σύνταξη του προγράμματος που θα μοιραστεί στο κοινό, μέχρι τα κοστούμια και τα σκηνικά. Πρόκειται για μία προσπάθεια που έχει επανειλημμένα δεχθεί τα εύσημα πελατών και συνεργατών της εταιρείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εργαζόμενος ηθοποιός;
Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να μεταμορφωθεί ένας εργαζόμενος σε ηθοποιό; Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Χρήστος Παγκαλιάς, είναι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας; «Βασικό μου πιστεύω είναι ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος με την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορεί να αποδώσει τουλάχιστον ικανοποιητικά. Όσον αφορά στην απόδοση των παιδιών, αρκεί να σας αναφέρω ότι προσκληθήκαμε από καλοκαιρινά φεστιβάλ, για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας. Άρα, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να είμαι ευχαριστημένος.

Η δυσκολία εκπαίδευσης ενός ερασιτέχνη ηθοποιού μεγαλώνει λόγω της έλλειψης χρόνου, άρα και ενασχόλησης, που αυτός διαθέτει. Επομένως, ο σκηνοθέτης οφείλει να πηγαίνει στην πρόβα διαβασμένος και με πλάνο για το τι θέλει να πετύχει την κάθε φορά. Θα χαρακτήριζα την όλη προετοιμασία ενός ερασιτέχνη ηθοποιού ως πιο απαιτητική.

Για το λόγο αυτό, η ικανοποίησή μου είναι πολύ μεγαλύτερη όταν βλέπω να μεταμορφώνεται ένας ερασιτέχνης ηθοποιός σε θεατρικό πρόσωπο».