Εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας στις αγορές, οι εργαζόμενοι καλούνται να σφίξουν το ζωνάρι περισσότερο από ποτέ.

Τα δύο τρίτα των εργαζομένων (66%) δηλώνουν ότι πάντα ή συνήθως ζουν με τα απολύτως απαραίτητα, ώσπου να φθάσει η επόμενη μισθοδοσία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του kariera.gr που διεξήχθη σε περισσότερους από 608 εργαζομένους και υλοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Καπα Research.

Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι (48%) δηλώνουν ότι δεν περισσεύουν χρήματα για αποταμίευση κάθε μήνα. Μεταξύ εκείνων που μπορούν να αποταμιεύσουν, το 25% των εργαζομένων «βάζουν στην άκρη» λιγότερα από 160 ευρώ το μήνα και το 13% 65 ευρώ ή λιγότερα.

Ωστόσο, το 71,6% δηλώνουν ότι πήραν αύξηση μισθού πέρυσι, αλλά παρόλα αυτά το 89,3% τονίζουν ότι η αύξηση δεν ήταν ανάλογη της αύξησης του κόστους διαβίωσης (ρεύμα, νερό κ.λπ.). Το 55% των εργαζομένων πιστεύουν ότι θα χρειάζονταν μέχρι και 650 ευρώ επιπλέον στο μισθό τους για να ζήσουν με άνεση.

Περισσότεροι από τους μισούς, απαντούν ότι κάνουν παραπάνω από μία δουλειά για να αντεπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδα. Ακόμη, το 39,5% δήλωσαν ότι είναι πιθανό να μην πάνε διακοπές φέτος επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, ενώ το 18,3% ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματά τους σε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ κ.λπ.