Η Mytilineos επενδύει διαχρονικά στην προώθηση καινοτόμων ιδεών, ειδικά από τη νέα γενιά, επιδιώκοντας τη διαρκή ενίσχυση της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικής δράσης, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης με δράσεις και πρωτοβουλίες, που σκοπό έχουν τόσο την ανάσχεση της νεανικής ανεργίας, όσο και τη δημιουργία υπεραξίας από τη νέα γενιά, η οποία θα παραμείνει στη χώρα.

Ειδικότερα, για 2η χρονιά, η εταιρεία υποστηρίζει τον θεσμό του πανελλήνιου διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece, ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και ενίσχυσε τον θεσμό «F1 in Schools» που πραγματοποιείται εδώ και 12 χρόνια υπό την αιγίδα της Formula One και αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα S.T.E.M. Education (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά και όχι μόνο.

Παράλληλα, η Mytilineos ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης-WRO Hellas αλλά και την AIESEC Ελλάδος. Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) και παρέχει επίσης οικονομική και συμβουλευτική υποστήριξη στο Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) του ΣΕΒ. Σημειώνεται ότι στο ανώτατο επίπεδο της κλίμακας Sustainability Performance Directory, του Επιχειρηματικού Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης, κατατάχθηκε η Mytilineos και μαζί με άλλες 6 εταιρείες –ανάμεσα σε 50- διακρίθηκε ως Sustainability Leader για το 2017.