Την πάγια προσήλωση στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και της ανάσχεσης του brain drain αποδεικνύει για ακόμα μία φορά η MYTILINEOS με την έναρξη του τρίτου κατά σειρά προγράμματος «Μηχανικοί στην πράξη».

Μέσω 12μηνης έμμισθης πρακτικής εκπαίδευσης, νέες και νέοι μηχανικοί θα μπορούν να εργασθούν σε πραγματικές συνθήκες, στις εγκαταστάσεις της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Ελλάδος, του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους και ταλαντούχους μηχανικούς να αποκτήσουν προϋπηρεσία και τεχνογνωσία, σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, με ρεαλιστικούς όρους και συμμετοχή σε σύνθετα και απαιτητικά έργα.

Μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού με πτυχίο αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ και συγκεκριμένα με ειδικότητα Μηχανολόγου, Ηλεκτρολόγου, Χημικού, Μεταλλειολόγου/Μεταλλουργού και Αρχιτέκτονα. Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην πράξη», εντάσσεται στις δεσμεύσεις της MYTILINEOS ως υποστηρικτή (initiator) του προγράμματος GEFYRA του CSR Hellas, στο πλαίσιο των στόχων 4 και 8 των SDGs των Ηνωμένων Εθνών.