Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA 2010 αποδεικνύεται ότι μπορεί να φέρει απροσδόκητη άνοδο στην παραγωγικότητα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Hewlett Packard.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ισχυρίστηκαν ότι είναι πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στο χώρο εργασίας, έπειτα από μια νίκη της εθνικής τους ομάδας.

Η έρευνα ανέδειξε την Αγγλία και την Ολλανδία ως τις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγικότητας (με 63% και 62% αντιστοίχως), την επόμενη μέρα της νίκης της εθνικής τους ομάδας. Η παραγωγικότητα των Γερμανών φαίνεται να επηρεάζεται λιγότερο με το 47% των ερωτηθέντων να δηλώνει πιο παραγωγικό έπειτα από νίκη της ομάδας του την ώρα που οι Ισπανοί (σε ποσοστό 56%) δηλώνουν πιο παραγωγικοί σε αντίστοιχη περίπτωση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 300 υπαλλήλων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο από την IDG από τις 21-25 Ιουνίου στο πλαίσιο της καμπάνιας «Laser Jet Pays You Back» της HP.