Η OSG, παγκόσμια δύναμη στη ναυτιλία, αναπτύσσει το Ανθρώπινο Δυναμικό της, προσανατολίζοντας ανθρωποκεντρικά την εργασιακή κουλτούρα των στελεχών της.

Πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου η τελετή αποφοίτησης των στελεχών της OSG, που για ένα έτος παρακολούθησαν και έλαβαν με επιτυχία μέρος στις εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος ACDS (Anthropocentric Corporate Development in Shipping). Το πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε κατόπιν συνεργασίας του τμήματος προσωπικού της OSG και της JMK, διήρκησε ένα χρόνο και έτρεξε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011. Περιελάμβανε μια ημερήσια εκπαίδευση ανά μήνα. Ολοκληρώθηκαν έτσι 12 διαφορετικά θέματα στη διάρκεια του έτους.

 The 12 subjects of JMK Diploma on ACD in Shipping – Jan-Dec 2011

 1  Αποτελεσματικές συσκέψεις για λήψη δύσκολων και «ειδικών» αποφάσεων.
 Effective Meetings for taking «difficult decisions».
 2  Αποτελεσματική Καθοδήγηση και Ψυχολογική Υποστήριξη στο ιδιαίτερο πλαίσιο που διαμορφώνουν οι δύσκολες συγκυρίες.
 Coaching Skills in difficult situations for Empowering & Supporting People.
 3  Ανθρωποκεντρικοί Μέθοδοι Διαχείρισης Θυμού & Άγχους, ο ρυθμιστικός παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα.
 Anthropocentric Anger & Stress Management. Reversing a negative climate.
 4  Αξιολόγηση Απόδοσης για Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.
 Οδηγηθείτε σε λύσεις που μπορούν να εκτονώσουν την κρίση.
 Performance Review for People Development in turbulent times.
 5  Αποτελεσματική Τηλεφωνική Επικοινωνία μεταξύ κεντρικών γραφείων και πληρωμάτων at sea.
 Γιατί η σωστή επικοινωνία μπορεί να κάνει τη διαφορά σε δύσκολες εποχές.
 Effective Telephone Communication between Office & Vessels.
 6  Αποτελεσματική Διεκδίκηση Δικαιωμάτων με διαπραγματευτική πυγμή.
 Assertiveness Skills with negotiation effectiveness.
 7  Leader-ment. Exiting the crisis is a one way road.
 Ηγεσί-κηση. Ο συνδυασμός Μanager-Ηγέτη και ρόλος του στην έξοδο από την κρίση.
 8  Αποτελεσματική Διαχείριση Χρόνου σε συνθήκες ειδικής πίεσης.
 Βρείτε το χρόνο που όλοι νομίζουν ότι δεν έχουν!
 Effective Time Management when there seems to be no time!
 9  Εξισορρόπηση Εργασιακής – Προσωπικής Ζωής.
 Η πεμπτουσία για τη δημιουργία αντοχών και λύσεων σε πιεστικά περιβάλλοντα.
 WLB ( Work Life Balance ) in times of great pressure.
 10   Ανθρωποκεντρική Διαχείριση Κρίσεων.
 Anthropocentric Crisis Management.
 

11

 Αναπτύσσοντας Πολλαπλές Νοημοσύνες (IQ, EQ, SQ, CQ).
 Η πολυεπίπεδη αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών και η απόκτηση ειδικής δημιουργικής σκέψης για την επίτευξη λύσεων.
 Developing Multiple Intelligences ( IQ, EQ, SQ, CQ ) for multiple solution offering.
 12  Ανθρωποκεντρική Ηγεσία Αλλαγών.
 Η απορρόφηση των κραδασμών σε εποχές μεγάλων ανατροπών.
 Leading in times of great Changes with Anthropocentric Emphasis.

Η ανάπτυξη κάθε θέματος είχε διάρκεια 4 ωρών και όσοι συμμετέχοντες ολοκλήρωναν κάθε θεματική ενότητα, αποκτούσαν και το αντίστοιχο certificate για κάθε ξεχωριστό θέμα. Τα στελέχη, που επέλεξαν να προχωρήσουν στην απόκτηση του Diploma, παρακολούθησαν επιπλέον 1 ώρα advanced management skills, για κάθε ένα από τα 12 θέματα του προγράμματος.

Η ημέρα ολοκληρωνόταν με 2+ωρες κατ’ ιδίαν προσωπικές συναντήσεις με τους executives, προκειμένου να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στις συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες και ανάγκες του κάθε στελέχους. Με αυτή τη διαδικασία 16 στελέχη της OSG ολοκλήρωσαν με επιτυχία και κατόπιν εξετάσεων απέκτησαν το ACDS.

Αλλάζοντας το χάρτη της ναυτιλίας ανθρωποκεντρικά
Το χρονικό σημείο κατά το οποίο σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε όλο το πρόγραμμα είναι ειδικής σημασίας για το ελληνικό γραφείο της OSG, που βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της διαδρομής του, έχοντας πετύχει ένα τεράστιο επίτευγμα, αφού αύξησε κατακόρυφα τον αριθμό των πλοίων που διαχειρίζεται.
Ο capt. Γιώργος Διενής, Γενικός Δ/ντής της OSG Ship Management (GR) Ltd, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τελετή αποφοίτησης:

«Η OSG για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί τολμηρά και μέσα από το πολύ δυναμικό και καινοτόμο πνεύμα, που τη χαρακτηρίζει, ανοίγει ένα καινούργιο δρόμο για την ναυτιλία. Το δρόμο που συνδυάζει όλη την ναυτική εμπειρία και παράδοση με το πλέον σύγχρονο management, που έχει σαφή ανθρωποκεντρική κατεύθυνση».
Και η ανθρωποκεντρική κατεύθυνση έχει ειδική σημασία για τη ναυτιλία. Και τούτο διότι στη διαχείριση πλοίων, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στα πέρατα του κόσμου. Άνθρωποι που 24 ώρες το 24ωρο βρίσκονται σε συνθήκες διαφορετικές από την εργασία «στην ξηρά», κάποτε ακόμα και δύσκολες ή επικίνδυνες και που ανά πάσα στιγμή χρειάζονται την επαφή, την επικοινωνία, τη φροντίδα. Συσκέψεις που πρέπει να λάβουν χώρα σε χρόνους που να συναντώνται όλοι, διαπραγματεύσεις υπό συνθήκες συχνά αντίξοες, αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν.

Η σημασία της προσέγγισης για τους ανθρώπους της ναυτιλίας
Για όλους αυτούς του λόγους και για άλλους τόσους που οι άνθρωποι της ναυτιλίας γνωρίζουν πολύ καλά, η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στη διαχείριση των πλοίων είναι σημασίας καθοριστικής. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σωτηρόπουλος, HR & Office Administration Manager της εταιρείας:

«Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται ίσως περισσότερο από κάθε άλλο επιχειρηματικό τομέα τη στήριξη και την ανάπτυξη μέσα από την ανθρωποκεντρική βελτίωση. Ασκώντας τα καθήκοντά τους πρέπει να συγκεράσουν κανόνες και ανθρωπιά, αποτελέσματα και ηθική στήριξη, από το να γνωρίζουν τι ώρα έχει βάρδια ο αξιωματικός τους μέχρι το ειδικό πρόβλημα υγείας, που μπορεί να βασανίζει έναν άνθρωπό τους χιλιάδες μίλια μακριά. Οφείλουν επίσης να συνεργαστούν με ανθρώπους κάθε εθνικότητας και κάθε κουλτούρας. Πρέπει να αναπτύξουν μια εργασιακή νοοτροπία πολυπολιτισμική, η οποία δε μπορεί παρά να στηρίζεται σε διαχρονικές ανθρώπινες αξίες. Δεν μπορεί παρά να είναι ανθρωποκεντρική».

Για το εκπαιδευτικό αυτό έργο η OSG συνεργάστηκε με την JMK και την υλοποίηση του προγράμματος έκανε ο Δρ Γιάννης Καλογεράκης. «Το ACDS Δίπλωμα είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της Ναυτιλίας και στοχεύει στην αναβάθμιση των ναυτιλιακών στελεχών και στην εδραίωσή τους στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το συνεχιζόμενο μεγαλείο της ελληνικής ψυχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Γ. Καλογεράκης.

«Έχοντας εργαστεί και πάνω σε πλοίο αλλά, κυρίως 7 χρόνια σε ναυπηγείο και όντας ναυπηγός ο ίδιος, ήμουν στην πλεονεκτική θέση να κατανοήσω τις ιδιαιτερότητες του επαγγελματικού αυτού χώρου, δύσκολα θέματα που τους απασχολούν, την ορολογία, μεθοδολογία κ.λπ. αλλά κυρίως να βοηθήσω πρακτικά τα στελέχη εκπαιδεύοντάς τα στη σύγχρονη διοίκηση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού».

Η ναυτιλία όπως πάντα έτσι και τώρα εγκαινιάζει νέες εποχές και παραμένει στην κορωνίδα του είδους της. Συνδυάζει αυτό το μοναδικό ελληνικό DNA, που είναι ζυμωμένο με αλμύρα και θάλασσες, τη μοναδική δηλαδή ναυτική παράδοση του τόπου μας με την τεράστια εμπειρία των εξαιρετικών ναυτικών μας, που πλέον έχουν και πολύ δυνατή επιστημονική κατάρτιση.

Η ανθρωποκεντρική διάσταση έρχεται για να συμπληρώσει αυτή την ιδανική εικόνα με τη δύναμη που προσδίδει σε όλα τα πράγματα η «ψυχή». Η ψυχή που δίνει την ορμή, το φιλότιμο, το τσαγανό και που εντέλει είναι αυτό, που κάνει τη διαφορά ακόμα και σε δύσκολες εποχές οδηγώντας σε αδιαμφισβήτητες επιτυχίες».