Σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που στηρίζουν τη διαφορετικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο (Top Companies for Global Diversity) ανακηρύχτηκε η PricewaterhouseCoopers.

Σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό DiversityInc, η εταιρεία περιλαμβάνεται στη νέα λίστα των 5 μεγαλύτερων εταιρειών που επελέγησαν για τη δέσμευσή τους στη δημιουργία μίας ποικιλόμορφης και ενιαίας παγκόσμιας κουλτούρας. Είναι η πρώτη φορά που η DiversityInc καταρτίζει μία παγκόσμια λίστα. Η πλήρης κατάταξη είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.diversityinc.com/public/3624.cfm.

Μερικοί από τους λόγους σύμφωνα με τους οποίους η PricewaterhouseCoopers συμπεριλαμβάνεται στη συγκεκριμένη λίστα είναι οι εξής:
– Η PricewaterhouseCoopers αρνείται να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες σε χώρες που δε συμμερίζονται τις ίδιες αξίες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

– Το 2006 δημιούργησε το Gender Advisory Council (GAC), έναν όμιλο συνεργατών από όλο τον κόσμο που εστιάζει την προσοχή του σε δράσεις και αποτελέσματα και ο οποίος δίνει συμβουλές και βοήθεια στον Global CEO της PwC, Sam Di Piazza, σχετικά με το ζήτημα των γυναικών στην PwC.

– Το 2007 κατά τη διάρκεια του Extended Leadership Meeting των CEO της PwC, το GAC παρουσίασε την “The Leaking Pipeline”, μία ποιοτική μελέτη 79 γυναικών της PwC, οι οποίες μιλούσαν για τις καριέρες τους και την πορεία τους προς σημαντικές θέσεις.