Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς λιγότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους τον περασμένο χρόνο.

Τα εργατικά δυστυχήματα μειώθηκαν κατά 6%, σύμφωνα με την Αναφορά Θανατηφόρων Εργατικών Ατυχημάτων της Αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας Απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατυχημάτων διαμορφώθηκε στα 5.488 – δηλαδή 3,7 ανά 100.000 εργαζόμενους. Το νούμερο αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από το 1992, από τότε που άρχισε να πραγματοποιείται η συγκεκριμένη μελέτη.

Πάντως, οι ειδικοί σχετικά με τα θέματα ασφάλειας στην εργασία υποστηρίζουν ότι η μείωση των ατυχημάτων σχετίζεται με τη μείωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ και, κυρίως, στους κλάδους των κατασκευών και της μεταποίησης (το ποσοστό θανάτων στο χώρο των κατασκευών παραμένει το υψηλότερο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας). Τα βελτιωμένα στάνταρτ έχουν βοηθήσει ως ένα βαθμό.

Το επάγγελμα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας επικινδυνότητας είναι αυτό των ψαράδων. Για την ακρίβεια, τριάντα οκτώ ψαράδες έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας τον περασμένο χρόνο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η αναλογία θανάτων είναι 112 προς 100.000.

Τους ψαράδες ακολουθούν οι ξυλοκόποι με 87 δυστυχήματα ανά 100.000 εργαζόμενους. Στην κορυφαία πεντάδα της μαύρης αυτή λίστας βρίσκονται τοποθετημένοι οι πιλότοι, οι μηχανικοί αεροσκαφών, οι εργάτες στο χώρο του σιδήρου και της ξυλείας και οι αγρότες.

Τέλος, δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό το γεγονός ότι το ασθενές φύλο έχει πολύ λιγότερα θύματα εν ώρα εργασίας. Πράγματι, από τους 5.488 νεκρούς μόνο οι 417 ήταν γυναίκες.

Πηγή: www.forbes.com