Με αργούς ρυθμούς διευρύνεται η παγκόσμια κοινότητα των γυναικών, που ιδρύουν τη δική τους startup: το 2015 το 18% των νεοφυών εταιρειών θα έχει γυναίκα ιδρυτή.

Σύμφωνα με το Global Startup Ecosystem Ranking 2015, το Σικάγο βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τις πόλεις, που φιλοξενούν το μεγαλύτερο αριθμό νεοφυών εταιρειών, οι οποίες έχουν συσταθεί από γυναίκες. Συγκεκριμένα, οι startups, που φέρουν γυναικεία υπογραφή, αντιπροσωπεύουν το 30% του συνόλου των νεοφυών εταιρειών, με έδρα το Σικάγο, με τη Βοστόνη να ακολουθεί από πολύ κοντά με το αντίστοιχο ποσοστό να φθάνει το 29%.

Η Silicon Valley και το Λος Άντζελες καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση στη σχετική κατάσταση, συγκεντρώνοντας ποσοστά 24% και 22%, αντίστοιχα, ενώ ίδια επίδοση με το Λος Άντζελες (22%) έχει και το Μόντρεαλ του Καναδά. Ταυτόχρονα, η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη, η οποία εμφανίζεται στην παγκόσμια λίστα των πιο δημοφιλών για τις γυναίκες επιχειρηματικών προορισμών, είναι το Παρίσι, όπου οι νεοφυείς εταιρείες «γένους θηλυκού» αντιπροσωπεύουν, το 21% του συνόλου των startups. Στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πόλεων βρίσκεται το Τελ Αβίβ (20%), ακολουθούμενο από το Τορόντο, τη Σιγκαπούρη και την Κουάλα Λουμπούρ με 19%.

Το Λονδίνο και η Μόσχα συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα των πόλεων, που καταφέρνουν να προσελκύσουν τις πιο πολλές γυναίκες startuppers, με ποσοστό 18% και 17% των νεοφυών εταιρειών να έχουν ιδρυθεί από γυναίκες. Στις επόμενες θέσεις της λίστας βρίσκονται το Βανκούβερ και η Νέα Υόρκη (με 16%), ενώ – από ευρωπαϊκής πλευράς – μια θέση στην κατάταξη κατέχουν το Άμστερνταμ και το Βερολίνο.