Περισσότεροι από εννέα στους δέκα βρετανούς εργαζόμενους πιστεύουν ότι αμείβονται ανεπαρκώς, την ώρα που το 61% εξ αυτών υπερεκτιμά την αξία του, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η συμβουλευτική εταιρεία Reabur ζήτησε από 1.293 εργαζόμενους σε όλη τη Βρετανία να αναφέρουν το μισθό που θεωρούν κατά τη γνώμη τους ότι θα έπρεπε να παίρνουν καθώς και τα χρήματα με τα οποία πραγματικά αμείβονται, τη θέση εργασίας τους, τα προσόντα και τα έτη εμπειρίας τους. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το 18% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πληρώνεται ανεπαρκώς (5.000 λίρες) ετησίως και ένα επιπλέον 29% θα ήθελε να παίρνει ένα έξτρα ποσό της τάξεως των 3.000 λιρών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 93% πιστεύουν ότι ο εργοδότης τους αμείβει με λιγότερα από αυτά που αξίζουν και μόνο το 4% δήλωσε ευχαριστημένο με το μισθό που παίρνει. Μόλις 8% των ερωτηθέντων υποτιμούν τη χρηματοοικονομική τους αξία από την εταιρεία τους σε σχέση με την αγορά και τον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Στην ερώτηση αν απολαμβάνουν τη δουλειά τους, το 54% απάντησε αρνητικά, 73% δήλωσαν ευχαριστημένοι με την εταιρεία στην οποία εργάζονται και ένα 67% υποστήριξε ότι δεν θέλει να αφήσει τη δουλειά του.