Η Praktiker Hellas συμμετέχει ενεργά, για 6η χρονιά, στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΕΕΠ), που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 12 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ).

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προβαίνει σε όλη τη διάρκεια της ΕΕΕΠ σε προσφορές, επιδείξεις προϊόντων κ.ά., ενώ διοργανώνει μηνιαία workshops, για μικρούς και μεγάλους, κάθε δεύτερο Σάββατο. Παράλληλα, οργανώνει ένα πρόγραμμα δράσεων, που περιλαμβάνει ενημερωτικές δράσεις, γευστικές εκπλήξεις, αλλά και πανελλαδικές δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, ειδικά για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Σχετικά με τις παραπάνω δράσεις, ο Ιωάννης Μποζοβίτης, Διευθυντής Πωλήσεων και Ανθρώπινου Δυναμικού της Praktiker Hellas, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για εμάς η εξυπηρέτηση των πελατών μας αποτελεί συνώνυμο της εμπειρίας και της ποιότητας. Γι΄ αυτό και φέτος επανήλθαμε δυναμικά με περισσότερες πρωτοβουλίες, παραμένοντας πάντα πιστοί στο όραμα, στις αξίες και στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε καθημερινά ιδιαίτερες εμπειρίες στους πελάτες μας, που ξεπερνούν τα 6.000.000 ετησίως.

Φυσικά, εξίσου σημαντική για εμάς είναι η φροντίδα της ομάδας μας, των 1.600 ανθρώπων μας που εργάζονται καθημερινά για να προσφέρουν κορυφαία εξυπηρέτηση. Για αυτό και έχουμε προετοιμάσει ειδικά για αυτούς ξεχωριστές δράσεις, με σκοπό να εκφράσουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και να τους επιβραβεύσουμε».