Η αντίληψη ότι η νέα γενιά στελεχών διακρίνεται από έλλειψη αφοσίωσης και απορρίπτει τις παραδοσιακές εργασιακές πρακτικές είναι μύθος, αποκάλυψε η νέα παγκόσμια έρευνα της PricewaterhouseCoopers (PwC) με τίτλο:«Τα νέα στελέχη στο χώρο εργασίας - Προοπτικές της νέας γενιάς».

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 4.200 πτυχιούχοι εργαζόμενοι του δικτύου εταιρειών της PwC σε 44 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και απάντησαν σχετικά με τις προσδοκίες τους για την εργασία και την καριέρα τους.

Οι νέοι που συμμετείχαν στην έρευνα είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν στο εξωτερικό, με πρώτους τους Ινδούς (93%). Στους Έλληνες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 80%, ενώ στους Ολλανδούς μόλις 62%. Όσον αφορά στη γλώσσα εργασίας, 7 στους 10 νέους προβλέπουν ότι θα χρησιμοποιήσουν μία ξένη γλώσσα (στην Ελλάδα το 90%).

Μόνο το 3% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θέλει να εργάζεται κυρίως στο σπίτι, ενώ το 18% επιθυμεί να εργάζεται πέραν του συνηθισμένου ωραρίου. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι νέοι επιθυμούν τη σταθερότητα. Περίπου το 75% των νέων πιστεύουν ότι θα έχουν από 2 έως και 5 εργοδότες στην καριέρα τους (στην Ελλάδα το 80%), καταρρίπτοντας τη θεωρία περί κινητικότητας των millennials.

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι της νέας χιλιετίας θεωρούν την τεχνολογία πολύτιμo μέσο δικτύωσης. Το 85% είναι μέλη σε sites όπως το Facebook. Στην Ελλάδα, πάντως, το αντίστοιχο ποσοστό είναι χαμηλότερο (64,5%).

Οι εργαζόμενοι του αύριο περιμένουν από τους εργοδότες τους είναι κοινωνικά υπεύθυνοι, καθώς το 88% δηλώνει ότι θα αναζητήσει εργοδότες με αξίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ίδιες με τις δικές τους. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ήταν στο ίδιο επίπεδο (86,7%). Εξάλλου, το 86% των νέων δήλωσε ότι θα σκεφτόταν να φύγει από μία εταιρεία, αν διαφωνούσαν ως προς τις αξίες της.

Τα νέα στελέχη εκτιμούν πολύ την παροχή εκπαίδευσης και την επαγγελματική εξέλιξη στα πέντε πρώτα χρόνια της καριέρας τους. Πράγματι, σχεδόν το 1/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρούν την εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη ως το σημαντικότερο όφελος, πέραν του μισθού. Το ποσοστό αυτό είναι τρεις φορές υψηλότερο από το ποσοστό των ατόμων που επιλέγουν χρηματικά bonus.