Η Nestle ανακοίνωσε την πρόθεσή της να βοηθήσει τουλάχιστον 20.000 νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών σε όλη την Ευρώπη να βρουν εργασία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η πρωτοβουλία της για τη Νεανική Απασχόληση με τίτλο «Η Nestle στην Ευρώπη» θα προσφέρει δουλειές και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις για πρακτική άσκηση και εκπαίδευση μέχρι το 2016. Ως μέρος της καινούριας αυτής πρωτοβουλίας, περισσότερες λεπτομέρειες για την οποία θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο, η Nestle θα ενθαρρύνει επίσης και τους ευρωπαίους προμηθευτές της να προσφέρουν εργασία, πρακτική άσκηση ή εκπαίδευση σε νέους ανθρώπους.

«Οι κυβερνήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη -οι εταιρείες πρέπει να παίξουν και αυτές το ρόλο τους», ανέφερε ο Laurent Freixe, Nestle Executive Vice-President και Zone Director για την Ευρώπη. «Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε σε ένα σημαντικό αριθμό νέων ανθρώπων την ευκαιρία να μάθει και να εξελιχθεί μέσα στην εταιρεία μας».

«Αυτές οι νέες ευκαιρίες αποτελούν το άμεσο αποτέλεσμα της συνεχούς ανάπτυξης και επένδυσής μας στην Ευρώπη», προσέθεσε ο ίδιος. Οι ρόλοι που θα προσφερθούν ως μέρος της πρωτοβουλίας θα αφορούν σε όλους τους διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς και σε όλα τα επίπεδα στην εταιρεία-από υπάλληλους εργοστασίου μέχρι βοηθούς πωλήσεων και διοικητικά στελέχη.

Η Nestle σκοπεύει να αξιοποιήσει ταλαντούχους νέους με επαγγελματικά προσόντα και εκπαίδευση, καθώς και αποφοίτους, οι οποίοι αναζητούν την πρώτη τους θέση μετά το πανεπιστήμιο. Μαζί με τους νέους, η Nestle συνεχίζει να προσφέρει ρόλους σε αυτούς που διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία αλλά και να απαντά στις ανάγκες των παλαιότερων υπαλλήλων της.

Ως μέρος της πρωτοβουλίας για τη Νεανική Απασχόληση, σε όσους προσληφθούν θα προσφερθούν, επίσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια και συμβουλές επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και καθοδήγηση από τους συναδέλφους στη Nestle, ώστε να τους βοηθήσουν να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να εισέλθουν στη μελλοντική αγορά εργασίας.

«Θέλουμε αυτές οι δουλειές και η πρακτική άσκηση να αποτελέσουν το πρώτο βήμα στην εργασιακή πορεία μέσα σε μια εταιρεία, η οποία αναγνωρίζει πάντα την ενέργεια, το ταλέντο και την αποφασιστικότητα της νεότερης γενιάς», δήλωσε ο L. Freixe.