Η τροπολογία για τη θέσπιση βοηθήματος, έως και 1.000 ευρώ προς τους ανέργους και για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή η Υπουργός Απασχόλησης Φάνη - Πάλλη Πετραλιά πυροδότησε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης και τις ΓΣΣΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) προβλέπει επέκταση της δυνατότητας μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης στο δημόσιο τομέα και ενίσχυση συγκεκριμένων ομάδων ανέργων με ποσά έως και 1.000 ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ βλέπει τις προτάσεις αυτές σαν άκριτες ευκαιριακές προσλήψεις στο δημόσιο. Μάλιστα, η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε για «ψηφοθηρικές προσλήψεις ανέργων» στο δημόσιο και για «αδιαφανή καταβολή επιδομάτων». Παρόμοια αντιμετώπιση επέδειξαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αρνητική στάση στην τροπολογία φαίνεται να τηρεί και η ΓΣΣΕ. Πράγματι, ο πρόεδρος του Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος στην ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, που επεξεργάζεται το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χαρακτήρισε την τροπολογία ως «εξευτελισμό του ανέργου». Επιπλέον, υποστήριξε πως «η απασχόληση ενός ανέργου στο δημόσιο τομέα για ένα έτος δε θα του προσφέρει καμία δεξιότητας παρά μόνο φρούδες ελπίδες ότι μπορεί να μονιμοποιηθεί». Μάλιστα, με επιστολή του στην Υπουργό ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας.