Η SAS ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών Business Analytics κατέκτησε την 1η θέση στην ετήσια λίστα του περιοδικού FORTUNE για τις "100 Best Companies to Work For" στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία κατέκτησε τις κορυφαίες θέσεις σε θέματα υγειονομικής κάλυψης των εργαζομένων και φροντίδας των παιδιών τους, αλλά και σε ότι αφορά το «ισοζύγιο» εργασίας και προσωπικής ζωής. Η SAS συμπεριλαμβάνεται στη συγκεκριμένη λίστα (fortune.com/bestcompanies) από το έτος ίδρυσής της (1998) και είναι η έβδομη φορά που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες 10 και η πέμπτη στις κορυφαίες 5 εταιρείες.

Ο CEO της SAS, Jim Goodnight, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Για το 2010 θα ήθελα να δώσω την ίδια υπόσχεση που έδωσα και πέρυσι – η SAS δεν θα κάνει απολύσεις. Πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο θυσίασαν εργαζομένους και παροχές σε μία προσπάθεια να περικόψουν τα έξοδά τους το 2009. Η SAS διατήρησε την αντίθετη στάση και για το λόγο αυτό επιβραβευθήκαμε με την αφοσίωση των εργαζομένων μας και τη συνολική επιτυχία της εταιρείας».

Οι εργαζόμενοι στα κεντρικά της SAS στο Cary της Β. Καρολίνας, απολαμβάνουν εσωτερικές ανέσεις όπως δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, επιδοτούμενη φροντίδα των παιδιών τους, δωρεάν κέντρο εκγύμνασης και αναψυχής καθώς και προγράμματα που προωθούν την ευεξία. Ο ετήσιος ρυθμός ανανέωσης του προσωπικού είναι μόλις 4% σε έναν κλάδο που ο μέσος ρυθμός κυμαίνεται στο 22%.

Για να επιλέξει τις 100 καλύτερες εταιρείες, το Fortune συνεργάζεται με το Great Place to Work Institute έτσι ώστε να διεξάγει την πλέον εκτεταμένη εργασιακή έρευνα στην Αμερική.