Πώς εξασφαλίζεται η οικονομική επιβίωση και η ανταγωνιστική επίδοση των εταιρειών σε δύσκολες οικονομικά εποχές; Τι σκοπεύουν να κάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2009; Θα μειωθούν οι προσλήψεις προσωπικού ή προσανατολίζονται οι εταιρείες ακόμα και σε απολύσεις;

Τα αποτελέσματα της έρευνας Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας (RCI) για το πρώτο εξάμηνο του 2009 θα ανακοινώσει το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης «Γνωστικό κεφάλαιο και ανθρώπινο δυναμικό: Πως εξασφαλίζουμε τη σημερινή οικονομική επιβίωση και τις αυριανές ανταγωνιστικές επιδόσεις σε δύσκολες εποχές», που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009 στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, στο Κολωνάκι.

Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής καθώς και Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές Προσωπικού ελληνικών εταιρειών θα σχολιάσουν τις τάσεις της αγοράς εργασίας που προκύπτουν από την έρευνα και θα αναλύσουν την κατάσταση που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές εταιρείες.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δρ. Όλγα Επιτροπάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο ALBA.

Επιπρόσθετα, στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το πρώτο εξάμηνο του 2009 από τους: Ό. Επιτροπάκη και Παναγιώτη Ταρσινό, Project Manager, ALBA. Στην εκδήλωση θα παραστεί και η Υπουργός Εργασίας, Φάνη – Πάλλη-Πετραλιά, οι οποία θα μιλήσει με θέμα: «Οι αντοχές και η ευελιξία της ελληνικής αγοράς εργασίας – το πιθανό κόστος για τους εργαζόμενους». Επιπλέον, η Άννα Διαμαντοπούλου βουλευτής Ά Αθηνών, πρώην Υπουργός, πρώην Επίτροπος Ε.Ε Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων θα αναφερθεί στη στάση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και εργαζομένων στις προκλήσεις ενός ασταθούς διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος. Η ημερίδα θα κλείσει με τη διεξαγωγή πάνελ ομιλητών με θέμα «Γνωστικό κεφάλαιο και ανθρώπινο δυναμικό: Πως εξασφαλίζουμε τη σημερινή οικονομική επιβίωση αλλά και τις αυριανές ανταγωνιστικές επιδόσεις σε δύσκολες εποχές».

Η Πανελλήνια έρευνα Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας διενεργείται κάθε 6 μήνες με την υποστήριξη της ECDL Hellas και έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών για τους επόμενους έξι μήνες στην χώρα μας. Η συλλογή στοιχείων για το πρώτο εξάμηνο του 2009 ξεκίνησε στις 17 Νοέμβριου 2008 και ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου με μεγάλη συμμετοχή από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και την εκδήλωση είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες www.alba.edu.gr/rci και www.alba.edu.gr/events/Pages/CurrentEvents.aspx.

Για δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση καθώς και για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Παναγιώτη Ταρσινό, email: @alba.edu.gr”>RCIHellas, τηλ: 210 8964531 (εσωτ. 237).