Οι εκδόσεις Κριτική παρουσιάζουν την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009, στις 7.00 μμ στο συνεδριακό κέντρο ΑΤΕxcelixi (Ελ. Βενιζέλου 154, Ν. Ερυθραία) το βιβλίο «Η τέχνη της ειρήνης στον εργασιακό χώρο». Συγγραφέας είναι η Βαρβάρα Χ. Ασημακοπούλου, σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και Γενική Διευθύντρια της HRE.

Ομιλητές θα είναι οι: Νίκος Αναλυτής, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Πρόεδρος του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και Σύμβουλος Διοίκησης ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, Ανδρέας Γεραγίδης, Supply Chain Planning & Purchasing Manager, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ?Α ΑΕ, Γιάννης Κουτράκης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, MICROSOFT HELLAS, Σωτήρης Λαύκας, Διευθύνων Σύμβουλος παγωτά ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Σαριδάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΤΕxcelixi ΑΕ.

Όλοι, είτε είναι εργαζόμενοι είτε εργοδότες, με αφορμή το βιβλίο, ανταλλάσουν απόψεις για τον καθοριστικό ρόλο τους στην επιλογή, εκπαίδευση, αξιολόγηση, και παρακίνηση των μελών της κάθε ομάδας που είναι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματά της, ώστε να συμβάλλουν στην αναζήτηση της προσωπικής αλλά και της ομαδικής «ειρήνης» σε ένα εργασιακό καθεστώς που σήμερα προβληματίζει αλλά που στο μέλλον οφείλει να είναι καλύτερο.

Το βιβλίο δίνει σε κάθε αναγνώστη, την πρακτική εκείνη γνώση αλλά και τις οδηγίες για το πώς θα πετύχει επαγγελματικά, εξασφαλίζοντας αρμονική και αποτελεσματική συνεργασία αλλά και «προφητικές εκτιμήσεις» για την τωρινή συγκυρία και τις επιπτώσεις της. Επιπλέον, στο βιβλίο παρατίθεται σε ειδική αναφορά η σύγχρονη εργατική νομοθεσία με ερμηνείες τόσο για εργοδότες όσο και για εργαζόμενους (με τις επικαιροποιήσεις στο site) και εύχρηστα υποδείγματα (επιστολές, ερωτήσεις συνέντευξης πρόσληψης, περιγραφές θέσεων, ατομικές συμβάσεις εργασίας κλπ).

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η η ATExcelixi και υποστηρικτές: ο Σύνδεσμος Στελεχών Διοίκησης Προσωπικού (ΣΣΔΠ), το ALBA Αlumni Αssociation, το Κέρδος, το HR Professional και το Ζητειται.gr.