Με περισσότερους από 1.500 εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου, στελέχη Πληροφορικής, πελάτες και συνεργάτες και σε απόλυτα εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε το 3ο Microsoft Summit.

Το παγκόσμιας κλάσης συνέδριο της Microsoft Hellas, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη συζήτηση σχεδόν μονοπώλησε η τεχνητή νοημοσύνη, ενώ με τη συμμετοχή των διεθνούς φήμης ομιλητών, μεταξύ των οποίων, ο καταξιωμένος Έλληνας επιστήμονας και Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Μ.Ι.Τ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο πρώην Πρόεδρος της Εσθονίας, Toomas Hendrik Ilves, o Visionary της Microsoft, James Whittaker και ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής ακτινολογίας, MD Dimitri Amiras, το συνέδριο άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον μεταφέροντας τη διεθνή συζήτηση για την τεχνολογία στην Ελλάδα του σήμερα.

Η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες τόνισε τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και αναφέρθηκε στο κύριο θέμα της παγκόσμιας συζήτησης, που δεν είναι άλλο από την τεχνητή νοημοσύνη. «Το ερώτημα που τίθεται πλέον» ανέφερε «δεν είναι τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά τί πρέπει να κάνει». Στη συνέχεια, η ίδια, αναφερόμενη στην ελληνική πραγματικότητα, μίλησε για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία ώστε να ακολουθήσουμε σαν χώρα εγκαίρως το τρένο των εξελίξεων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Microsoft Hellas βράβευσε τους πέντε συνεργάτες, που φέτος ξεχώρισαν. Συγκεκριμένα, βραβείο παρέλαβε η εταιρεία Pollfish (στην κατηγορία Data & Artificial Intelligence: The art of possible), η Kinetix IT Solutions από τη Μάλτα (Embracing the Microsoft Modern Workplace), η DOT.CY (Unique Customer experiences with Microsoft Modern Business Applications), η InTTrust S.A. (Empower Business with Microsoft Cloud) και η Logicom Public Ltd (Microsoft Cloud Solution Provider).