Η τεχνολογία στην πιο προσωποποιημένη της διάσταση αποτελεί προτεραιότητα για όσους αναζητούν εργασία σύμφωνα με τη νέα έρευνα της ManpowerGroup Solutions με τίτλο «Swipe Right: Candidate Technology Preferences During the Job Search».

Σύμφωνα με αυτήν, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες προτιμούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές κινητών για την εύρεση νέας εργασίας, ενώ κάποιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον επιτραπέζιο υπολογιστή. Επιπρόσθετα, η εξατομίκευση είναι το κλειδί για τις επιχειρήσεις καθώς πάνω από το 1/3 αναφέρει ότι τα μηνύματα επικοινωνίας που δεν είναι προσωποποιημένα, υπονομεύουν την αξιοπιστία του εργοδότη.

Η Kate Donovan, Senior Vice President of ManpowerGroup Solutions and Global RPO President δήλωσε σχετικά: «Στη σημερινή όχι και τόσο ανοιχτή αγορά εργασίας, η εμπειρία του υποψηφίου είναι πρωταρχικής σημασίας. Υπάρχει πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εκείνες τις εταιρείες που συνδυάζουν την υψηλή τεχνολογία και αλληλεπίδραση με τους υποψηφίους, με τρόπο που να είναι ελκυστικές για τα κορυφαία ταλέντα. Οι αποφάσεις καριέρας είναι από τις πιο σημαντικές και οι σχέσεις παίζουν μεγάλο ρόλο για την τελική επιλογή. Η τεχνολογία μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης, αλλά δεν αντικαθιστά την ανθρώπινη επαφή για την προσέλκυση ενός υποψηφίου».

Ταυτόχρονα, σε σχέση με το 2015, υπερδιπλάσιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων στην Κίνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αυστραλία και στο Μεξικό που χρησιμοποιούν εφαρμογές (apps) για να υποβάλουν το βιογραφικό τους σε θέσεις εργασίας. Η ManpowerGroup Solutions δίνει επίσης οκτώ πρακτικές συμβουλές για τους εργοδότες, όπως το να σκεφτούν «έξυπνα» όπως το «smartphone», να κινηθούν εκτός των παραδοσιακών πλατφόρμων και HR εφαρμογών, να ακολουθήσουν τη νέα τάση των «bots» κ.ά.