Καλωσόρισμα απηύθυνε ο Βαγγέλης Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος της KPMG στην Ελλάδα στο πλαίσιο του 21ου Συμποσίου Ανθρωπίνου Δυναμικού το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου με θέμα το «digital HR», παρουσία 250 υψηλόβαθμων στελεχών.

Ο John Mattone, Νο1 σε Intelligent Leadership και Νο2 Executive Coach παγκοσμίως και coach του Steve Jobs δήλωσε ότι «Ο ηγέτης δεν πρέπει να παίρνει δεδομένους τους ανθρώπους που εργάζονται για αυτόν. Χρειάζεται να αγγίζει με τον λόγο και τις πράξεις του το μυαλό, την καρδιά και τη ψυχή τους. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω του coaching και της αλλαγής κουλτούρας που έρχεται από τον CEO και τα υψηλόβαθμα στελέχη». Επίσης, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η θετική σκέψη οδηγεί σε καλή συμπεριφορά, την οποία εκτιμούν οι εργαζόμενοι και αποδίδουν φέρνοντας καλά αποτελέσματα».

Κατόπιν, ο Nico Orie, Αντιπρόεδρος, HR Strategy & Operations, Coca – Cola European Partners τόνισε τη σημαντικότητα των HR στελεχών να εστιάζουν στις προσωπικές ανάγκες και στην ενσωμάτωση των ανθρώπων τους. Μεταξύ άλλων, η Φραγκίσκη Μελίσσα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone υπογράμμισε τη σημαντικότητα του agile, η οποία αποτελεί μια νέα τάση ως πρακτική HR και σύμφωνα με την ίδια μπορεί να αποδώσει καλύτερα όταν αλλάζει ο τρόπος σκέψης και όχι όταν απλά υιοθετούνται νέα εργαλεία.

Στο πλαίσιο του πάνελ με θέμα «Digital HR: Ευκαιρία ή απειλή;» με συντονίστρια την Μαρίκα Λάμπρου, Managing Director, ΚΑΥΚΑΣ, οι ομιλητές Νίκος Δρανδάκης, Ιδρυτής & CEO, Beat, Στάθα Κρεμμύδα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Νokia και Άρης Μιχάλης, HR Processes & Information Systems Senior Manager Fixed & Mobile, Όμιλος OTE ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα του HR δεν χρειάζεται να γίνουν guru της τεχνολογίας, αλλά να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτή να αξιοποιηθεί όπως για παράδειγμα με τη δημιουργία εταιρικής μνήμης στις εταιρείες, ώστε όταν φεύγει κάποιος, η γνώση να μένει και να μη χρειαστεί η εκ νέου ανακάλυψή της.