Ο Bruce Lipton είναι πρωτοπόρος στη γεφύρωση της επιστήμης και της πνευματικότητας. Στο βιβλίο «Η Βιολογία της Πεποίθησης» παρουσιάζει τα συμπεράσματα πολυετών ερευνών που αλλάζουν ριζικά την κατανόηση της ζωής.
Οι έρευνες αυτές αποδεικνύουν ότι τα γονίδια και το DNA δεν ελέγχουν τη βιολογία μας, αλλά αντιθέτως το DNA ελέγχεται από σήματα του περιβάλλοντος, ακόμη και από τις σκέψεις μας. Έτσι, το βιολογικό μας σώμα μπορεί να αλλάξει καθώς επανεκπαιδεύουμε τη σκέψη μας.

Σε όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας, έχω βρεθεί αντιμέτωπη με πολλά εύλογα ερωτήματα αλλά και τοποθετήσεις, όπως: «ο άνθρωπος δεν αλλάζει», «αλλάζει η συμπεριφορά και όχι ο χαρακτήρας», «οι πεποιθήσεις είναι δύσκολο να αλλάξουν» κ.ά. Η ενασχόλησή μου με την υποστήριξη των οργανισμών για την ανάπτυξη συμπεριληπτικής νοοτροπίας (D&I) και των ανάλογων δεξιοτήτων και συμπεριφορών στους ηγέτες, με οδήγησε στο να αναζητάω όλο και περισσότερη γνώση γύρω από τις πεποιθήσεις. Αν αυτές τελικά αλλάζουν, με ποιον τρόπο και τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει αυτή η αλλαγή στην προσωπική ή την επαγγελματική μας ζωή.

Όπως περιγράφει ο συγγραφέας, Dr. Bruce Lipton, ζούμε σε συναρπαστικούς καιρούς γιατί η επιστήμη έχει εξελιχθεί τόσο πολύ και βρίσκεται στη διαδικασία όπου οι παλαιοί μύθοι καταρρίπτονται. Η πεποίθηση ότι είμαστε εύθραυστα όντα που η ζωή μας και η τύχη της ελέγχεται από τα γονίδια μας, παραχωρεί τη θέση της στην αντίληψη ότι είμαστε πανίσχυροι δημιουργοί της ζωής μας και του κόσμου που ζούμε. Η πρωτοποριακή έρευνα του Dr. Lipton, η οποία βραβεύτηκε με το GOI Peace award για την ειρήνη, όπως και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε, έχει συνεισφέρει στην καλύτερη κατανόηση της ζωής, ενθαρρύνοντας τον κάθε ένα από εμάς να αναλάβει τον έλεγχο της ίδιας του της ζωής και να γίνει υπεύθυνος των επιλογών του και συν-δημιουργός του περιβάλλοντος που ζει. Επίσης, εντυπωσιακή είναι η επιστημονική αναφορά του ότι πολλές από τις πεποιθήσεις που καθορίζουν και κινούν τη ζωή μας και τις αποφάσεις μας είναι λανθασμένες και αυτοπεριοριστικές. Τι μας ταιριάζει, τι μας αρέσει, με ποιον τα πάμε καλύτερα περισσότερο ή λιγότερο μπορεί να είναι και λάθος. Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα ερέθισμα για την αναζήτηση και τον προσδιορισμό των προσωπικών μας πεποιθήσεων και πώς αυτές έχουν διαμορφώσει την προσωπική και επαγγελματική ζωή μας. Το μόνο βέβαιο είναι πώς έχοντας ολοκληρώσει κάποιος το βιβλίο αυτό συνειδητοποιεί, πως έχει τον έλεγχο της ζωής, της επιτυχίας και της ευτυχίας του.