Ο όμιλος κινητής τηλεφωνίας Vodafone σχεδιάζει να καταργήσει 650 θέσεις εργασίας στην θυγατρική της στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσαν στη Μαδρίτη συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στην επιχείρηση, σημειώνοντας πως ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος από τον προσδοκώμενο, που έφθανε τις 1.000.

Η Vodafone, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, πραγματοποιεί μια διαβούλευση με τα συνδικάτα για την μείωση του προσωπικού της στην Ισπανία (που συνολικά φθάνει τους 4.000 εργαζομένους), καθώς υφίσταται απώλειες λόγω του ανταγωνισμού από εταιρείες χαμηλού κόστους. «Η εταιρεία καθιστά σαφές ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση θέσεων εργασίας, με ή χωρίς μια συμφωνία» ανέφεραν συνδικαλιστές έπειτα από συνάντησή με εκπροσώπους της εταιρείας.

Η Vodafone ανέφερε ότι δεν θα κάνει επίσημα σχόλια πριν από την 14η Φεβρουαρίου, όπου προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες. Πολλές μεγάλες ισπανικές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε απολύσεις για τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους μεσούσης της ύφεσης και το ποσοστό ανεργίας έχει ξεπεράσει πλέον το 26%. Η Telefónica είχε ανακοινώσει το 2011 ότι επρόκειτο να απολύσει 6.500 εργαζομένους στο εσωτερικό σε τρία χρόνια, ενώ Iberia συζητά με τα συνδικάτα την κατάργηση 4.500 θέσεων εργασίας.