Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί εργαζόμενοι σπαταλούν το ένα τρίτο της ημέρας τους προσποιούμενοι ότι εργάζονται. Την ίδια στιγμή, το 32% των υπαλλήλων στο Ηνωμένο Βασίλειο παραδέχεται ότι χάνει τρεις ώρες και ένα τέταρτο κάθε μέρα σε θέματα τα οποία δε σχετίζονται με την εργασία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών (96%) ομολογούν ότι προκειμένου να αποφύγουν τη δουλειά τους υποκρίνονται ότι τακτοποιούν τα γραφεία τους ή ότι πίνουν τσάι.

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του site HireScores.com σε 3.000 εργαζόμενους, καταδεικνύει ότι ο μέσος Βρετανός χάνει 2 ώρες και 20 λεπτά την ημέρα μιλώντας με τους συναδέλφους του, κάνοντας διαλείμματα για τσάι, τακτοποιώντας τα γραφεία και χαζεύοντας στο διαδίκτυο.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι εργοδότες πληρώνουν το προσωπικό τους για σχεδόν 12 ώρες παραπάνω την εβδομάδα, αριθμός που μεταφράζεται σε 45 ώρες το μήνα και αυτός με τη σειρά του σε 770 ώρες το χρόνο.

Πάντως το 68 των Βρετανών ερωτώμενων δηλώνουν ότι θα έμεναν μέχρι πιο αργά στο γραφείο αν αυτό ήταν απαραίτητο. Το 39% του δείγματος, μάλιστα, μένει πιο πολλές ώρες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Πηγή: hrlook.com