Μετά την παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρεμβαίνει με νέα δωρεά που στόχο έχει να περιορίσει την ανεργία των νέων που μαστίζει τη χώρα μας και την αποστερεί από λαμπρούς νέους επιστήμονες που επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία.

Την ανακοίνωση έκανε στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του Δ.Σ. του  ιδρύματος, Ανδρέας Δρακόπουλος παρουσία του Μπιλ Κλιντον και του Αντώνη Σαμαρά. Ενώ ήδη τρέχει το πρόγραμμα ανακούφισης από την οικονομική κρίση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ με στόχο να ενισχύσει την απασχόληση των νέων (18 ως 35 ετών) στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο Α. Δρακόπουλος: «Η κατάσταση είναι δυσχερής. Όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένως οι οικονομολόγοι της αγοράς εργασίας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, η ανεργία σε νεαρή ηλικία συνεχίζει να επηρεάζει τους ανθρώπους καθ’ όλη, σχεδόν, τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Πρέπει να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση των νέων και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες τώρα, πριν χαθεί μία ή και περισσότερες γενιές».

Με τη νέα του προσφορά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οργανώνει ένα νέο κύμα βοήθειας προς την Ελλάδα, που δεν αφορά πλέον μόνο στην ανακούφιση από τα δεινά, αλλά και στην πρόληψη και κυρίως στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης. Προκειμένου να εφαρμοσθεί σωστά το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και για να αποκτηθεί το απαραίτητο «know how» θα διοργανωθεί στις αρχές του 2014 ένα συνέδριο στην Νέα Υόρκη για την αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων προς αυτή την κατεύθυνση.