Με την παρουσία 150 και πλέον γυναικών μάνατζερ και επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Ηγεσία Γένους Θηλυκού», την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΙΑΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσέως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Μέσα από τις εισηγήσεις των Αργυρώ Γκόλφη, Ψυχολόγου με κατεύθυνση στην Οργανωτική και Βιομηχανική Ψυχολογία, Ξένια Κούρτογλου, Μέλος Δ.Ε. ΙΑΓΜΕ, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Focus BARI και Δημήτρη Μπουραντά, καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα: Οι γυναίκες καριέρας, μέχρι σήμερα, είναι σαφώς λιγότερες απ’ ό,τι οι άντρες συνάδελφοί τους.

Αντικειμενικά, όσες γυναίκες έχουν καταφέρει να φτάσουν σε υψηλές βαθμίδες καριέρας θεωρούνται ικανότερες (έναντι των αντίστοιχων αντρών), και αυτό οφείλεται στο ότι έχει χρειαστεί να προσπαθήσουν «διπλά» για να τα καταφέρουν, έχουν περάσει από τη «στενωπό» των πολλαπλών ρόλων-ειδικά όταν έχουν μικρά παιδιά-και έχουν, σαφώς, «δυσκολευτεί» στη σχέση με το σύντροφό τους, έχοντας ταυτόχρονα σχεδόν εκμηδενίσει τον προσωπικό τους χρόνο.

Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι από τους κοντινούς ανθρώπους των γυναικών καριέρας, οι μεγαλύτεροι «υποστηρικτές» τους είναι τα παιδιά τους, οι γονείς τους και οι υφιστάμενοί τους, ενώ οι ανταγωνιστικότεροι και πολλές φορές οι «εμποδίζοντές» τους είναι οι σύντροφοι/σύζυγοι, αλλά και οι άντρες σε αντίστοιχες υψηλές επαγγελματικές βαθμίδες.

Για το μέλλον τα πράγματα φαίνονται πιο θετικά για την ανάπτυξη γυναικών καριέρας.