Με θέμα την παρουσία των γυναικών σε επαγγελματικές θέσεις ηγεσίας διοργανώνει εσπερίδα το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΙΑΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αγγίξει και να αποτυπώσει τόσο το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής» για τις γυναίκες καριέρας, όσο και το πώς αντιμετωπίζεται η γυναίκα καριέρας από το στενό της περιβάλλοντος.

Κεντρικός ομιλητής της εσπερίδας θα είναι ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπουραντάς, με θέμα «Γυναικεία και ανδρική ηγεσία: διαφορές φύλου ή κοινωνικών στερεοτύπων και περιορισμών».

Επιπλέον, η Αργυρώ Γκόλφη, Ψυχολόγος με κατεύθυνση στην Οργανωτική και Βιομηχανική Ψυχολογία θα παρουσιάσει την έρευνα: «Στάσεις και Στερεότυπα των γυναικών στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα απέναντι στο φαινόμενο της γυάλινης οροφής». Τέλος, η Ξένια Κούρτογλου, Μέλος Δ.Ε. ΙΑΓΜΕ, Πρόεδρος & Δ/νουσα Σύμβουλος της Focus Bari, θα μιλήσει με θέμα «Γύρω από τις γυναίκες καριέρας».

Πηγή: Daily Fax