Η ηγεσία που λειτουργεί ως εξισορροπητική δύναμη για την τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί αυτο-ηγεσία, διαφάνεια και γενναιότητα.

Με την παγκόσμια εργασιακή δέσμευση να κυμαίνεται σε επίπεδα της τάξεως του 20% (12% στην Ελλάδα), η μεγαλύτερη πρόκληση για κάποιον που διαχειρίζεται ανθρώπους, ειδικά μετά την πανδημία, είναι η εμψύχωση και η παρακίνησή τους. Η πρόκληση εντείνεται, εφόσον η νέα γενιά των εργαζομένων, οι Gen Zers, αναζητούν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις προηγούμενες γενεές να αναπτυχθούν μέσα από την εργασία τους και να νιώσουν ότι δεν είναι απλώς εργάτες σε γραμμή παραγωγής. Για να ευημερήσουμε, λοιπόν, δεν έχουμε, πλέον ανάγκη από μισθωτούς managers, αλλά χρειαζόμαστε επειγόντως χαρισματικούς, γενναίους και ανθεκτικούς ηγέτες που παροτρύνουν τις ομάδες τους να «μετακινήσουν βουνά». Πλήθος ερευνών αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι δεν παρακινούνται να αναλάβουν την πρωτοβουλία να κάνουν «το κάτι παραπάνω» με το μαστίγιο, την κριτική και αυταρχική, ψυχρή ανάθεση δραστηριοτήτων. Οι άνθρωποι αναζητούν από τους ηγέτες τους την έμπρακτη υποστήριξη, την εμπιστοσύνη και την καλοσύνη τους. Ισχύει, πλέον, ότι Compassionate Leaders are Effective Leaders.

Τι σημαίνει, όμως, «Ηγεσία με Καλοσύνη»; Η συμπόνια, η ενσυναίσθηση και η συναίσθηση συγχέονται συχνά με την έννοια της καλοσύνης. Δεν είναι ταυτόσημες έννοιες, αποτελούν όμως συστατικά της. Η λέξη «καλοσύνη» έχει την ρίζα της στην αρχαία ελληνική λέξη «κάλλος» που συνδέεται με το επίθετο «καλός», αυτός που ακτινοβολεί εσωτερική ομορφιά. Άρα, ο καλοσυνάτος άνθρωπος εκπέμπει μία φωτεινότητα και ζεστασιά. Ο ηγέτης με καλοσύνη καθοδηγεί την ομάδα του με το φωτεινό του παράδειγμα, τη στάση του και τις πράξεις του και όχι με τα λόγια του.

Επιπλέον, σε καταλαβαίνει νοητικά, μπαίνει στα «παπούτσια» σου, νιώθει τον «πόνο» σου, σε συμπονά και στη συνέχεια ενεργεί δυναμικά, για να σε βοηθήσει και να σε εξυψώσει. Απαραίτητες δεξιότητες για να μην είναι επιζήμια μία τέτοια στάση για την ευημερία τού οργανισμού ως σύνολο, είναι η αυξημένη συνειδητότητα του ηγέτη, η ενεργητική ακρόαση και η ικανότητα διάκρισης και διατήρησης των λεπτών ισορροπιών μεταξύ του ατομικού και του συλλογικού, του καλού και του δικαίου. Αυτές οι δεξιότητες, όπως και η διαίσθηση και η συστημική επίγνωση που άπτονται του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου δεν προάγονται από τους φορείς εκπαίδευσης που εστιάζουν κυρίως στην ανάπτυξη των νοητικών δεξιοτήτων του αριστερού ημισφαιρίου όπως η αναλυτική σκέψη, ο μαθηματικός και τεχνολογικός λογισμός.

Και, η «Ηγεσία με Καλοσύνη» μαθαίνεται; Ο Σωκράτης έλεγε ότι η μάθηση είναι ανάμνηση αυτών που ήδη γνωρίζουμε. Την «Καλοσύνη», λοιπόν, την γνωρίζουμε ήδη, επειδή την έχουμε όλοι μέσα μας, απλώς κάποιες φορές ξεχνάμε να εξασκούμε αυτήν την ανώτερη Ποιότητα, καθώς για ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, το 95% των πράξεων γίνεται ασυνείδητα. Με την προϋπόθεση ότι ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες των εργαζομένων, η συστηματική καλλιέργεια των παραπάνω λεπτοφυών ηγετικών δεξιοτήτων, καθώς παρεμβάσεις απλές, όπως, η τακτική εξάσκηση πρακτικών επιβράβευσης και ειλικρινούς αναγνώρισης της συνεισφοράς τους, αποτελούν μία σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της «Ηγεσίας με Καλοσύνη».
Τέλος, η κλασσική παγίδα με την διαχείριση αλλαγών ισχύει και στην υιοθέτηση και εγκαθίδρυση αξιών και συμπεριφορών καλοσύνης, και αυτή έγκειται στο να θεωρούμε ότι αποτελούν ευθύνη και αρμοδιότητα του υπευθύνου διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Η «Ηγεσία με Καλοσύνη» μεταλαμπαδεύεται πρωτίστως από την ανώτατη διοίκηση του οργανισμού και αποτελεί μία οργανική διαδικασία συνεχούς ενίσχυσης και καλλιέργειάς της.

SHORT BIO
Η Alexia Mary Tzortzaki, PhD., διαθέτει 30 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στο μάνατζμεντ σε εταιρικό, πανεπιστημιακό και ερευνητικό επίπεδο. Σήμερα προσφέρει εξατομικευμένα συστήματα ανάπτυξης ηγετών, με εστίαση στην ενίσχυση των πλέον λεπτοφυών επικοινωνιακών δεξιοτήτων, όπως αυτών της ενεργητικής ακρόασης, της διαισθητικής λήψης αποφάσεων και της εγρήγορσης, αυξάνοντας έτσι την ικανότητα των διοικητικών στελεχών να οδηγήσουν τις ομάδες τους σε υψηλές αποδόσεις. Πρόσφατα διοργάνωσε το 1ο εργαστήριο «Ηγεσίας με Καλοσύνη» στην Ελλάδα και μόλις κυκλοφόρησε στην Amazon το βιβλίο της «Live Your Truth and Lead», που είναι ένας πλοηγός για ηγέτιδες.