Στο ερώτημα εάν οι ομάδες που χαρακτηρίζονται από ποικιλότητα και διαφορετικότητα είναι πιο δημιουργικές και εν τέλει πιο αποδοτικές επικεντρώθηκε το 3ο digital event του ΙΜC 2021, στο οποίο συμμετείχαν η Αφροδίτη Στάθη, Head of ESG/Strategy της Blossom Advanced Communications, η Έλσα Σταθοπούλου, Communication & Fundraising Director των SOS Children’s Villages, ο Ιάκωβος Καργαρώτος, Vice Chairman της Papastratos και η Τέτη Κανελλοπούλου, CEO της V+O Greece. Μερικά από τα ερωτήματα που προέκυψαν ήταν το τι ρόλο παίζει η έννοια του ρίσκου στις ομάδες και τη χημεία τους, αλλά και πώς συνδέεται η ποικιλομορφία στη σκέψη με την βιωσιμότητα στην κοινωνία. Τα ερωτήματα αυτά οδήγησαν στα παρακάτω βασικά συμπεράσματα:

1. Η ποικιλομορφία στις ομάδες βοηθά τις εταιρείες να πάνε μπροστά, αλλά η διαφορετικότητα δεν έγκειται μόνο στην αναλογία ανδρών – γυναικών, έχει ένα μεγαλύτερο εύρος.

2. Συνηθίζουμε να αποφεύγουμε το ειλικρινές feedback, το οποίο πρέπει να είναι rational & emotional.

3. Δεν είναι γόνιμο να προσλαμβάνουμε «mini me’s».

4. Οι εταιρείες πρέπει να επιστρέφουν πράγματα στην κοινωνία για να μπορούν να κάνουν recruit καλύτερους εργαζόμενους.

5. Η ποικιλομορφία στη σκέψη μας βοηθά να συνομιλούμε με παγκόσμιους οργανισμούς. Συνδεόμαστε ο ένας με τον άλλο. Η ευημερία μια κοινωνίας επηρεάζει την ευημερία της άλλης. Πρέπει να γίνουμε παγκόσμιοι πολίτες.