Για πρώτη φορά στις 12 Δεκεμβρίου, στο πολιτιστικό κέντρο Δαΐς, διοργανώνεται από την mindset η εκδήλωση «Ορίζοντές μας», μία ημέρα έμπνευσης και ενημέρωσης για το επαγγελματικό μέλλον των νέων.

Οι νέοι που θα συμμετέχουν θα γνωρίσουν τις προσωπικές πορείες ζωής και σταδιοδρομίας επιτυχημένων επαγγελματιών και θα αντλήσουν έμπνευση και αισιοδοξία για τους δικούς τους επαγγελματικούς στόχους. Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που προσφέρουν τη συμμετοχή τους σε παιδιά εργαζομένων τους και αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες: τις Διαδρομές, όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες περιγράφουν το επάγγελμά τους από τη δική τους σκοπιά, τις Προοπτικές όπου παρέχεται ενημέρωση για θέματα όπως η διαχείριση της σταδιοδρομίας, ο εθελοντισμός, η δικτύωση, οι δυνατότητες διάκρισης και υποτροφίας κ.τλ. και τις Πρωτοβουλίες Επιχειρηματικότητας όπου παρουσιάζονται πορείες νέων επιχειρηματιών και οι δυνατότητες επιδότησης και σύμπραξης μέσω σύγχρονων προγραμμάτων. Η ενότητα αυτή οργανώνεται σε συνεργασία με τη Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Σημαντική συμβολή στην εκδήλωση έχει ο «Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής και η Μορφωτική και Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία, η δημιουργική συνεργασία ιδιωτικών ιδρυμάτων με στόχο τη σύνδεση εκπαίδευσης, πολιτισμού και ανάπτυξης. Επίσης συνεργάζονται οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, γενετιστής – Science Communicator, Συνιδρυτής ΜΚΟ, η Κατερίνα Γρέγου, επιμελήτρια Εκθέσεων, η Κατερίνα Γκαγκάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Λευτέρης Ελευθερίου, διαχείριση γεωγραφικών υπηρεσιών, Geoservices, ο Λάζαρος Εφραίμογλου, ιδρυτής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και πολλοί ακόμα. Για περισσότερες πληροφορίες www.mindset.com.gr.