Για 5η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε η «Ημέρα Καλής Πράξης» της Κωτσόβολος. Πιστοί στην προσφορά στο συνάνθρωπο, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανταποκρίθηκαν στο ετήσιο κάλεσμα, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να σημειώνει σημαντική αύξηση πανελλαδικά.

Συνολικά, συμμετείχαν 1.161 εθελοντές, που δημιούργησαν 63 ομάδες από τα καταστήματα, τα υποστηρικτικά γραφεία, τις κεντρικές αποθήκες και το κέντρο διανομής και επισκευών της εταιρείας, υλοποιώντας 53 «πράξεις» μέσα σε μία ημέρα σε όλη την Ελλάδα.

Ε

νδεικτικά, οι εθελοντές των τριών καταστημάτων που βρίσκονται στα Σεπόλια, τους Αγίους Αναργύρους και το Ίλιον υποστήριξαν την Ιερά Αδελφότητα Αγίας Τριάδος με την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και καθαριότητας ενώ οι εθελοντές του καταστήματος των Μουδανιών, παρά τη δυσκολία του καιρού, συγκεντρωθήκαν μαζί με το ΚΔΑΠ Πορταριάς και καλλώπισαν την παραλία των Μουδανιών.

Τέλος, οι εθελοντές από τα υποστηρικτικά κέντρα (κεντρικά γραφεία της Κωτσόβολος) ανέλαβαν την ανακαίνιση και αναβάθμιση της Εστίας Προσφύγων – Μονάδα Υποδοχής και Φιλοξενίας Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο που λειτουργεί η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΑΡΣΙΣ στο κέντρο της Αθήνας.

Οι 64 εθελοντές συνέβαλαν στην κάλυψη διαφόρων αναγκών του χώρου φιλοξενίας, παρέχοντας προσωπική εργασία σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως βάψιμο και διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τοποθέτηση πέργκολας, κατασκευή επίπλων, καθώς και οργάνωση του χώρου της αποθήκης, ενώ προσφέρθηκαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και μαγειρικά σκεύη.

Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι πέρασαν ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά, καθώς είχαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί τους με δημιουργική απασχόληση, προσφέροντάς τους μία όμορφη και ευχάριστη εμπειρία.