Ως φυσική συνέχεια του προηγούμενου New York Times bestseller “Multipliers: How the Best Leaders Make Everyone Smarter” έρχεται το νέο βιβλίο της Liz Wiseman, “IMPACT PLAYERS: How to Take the Lead, Play Bigger & Multiply Your Impact”, ανοίγοντας εκ νέου το διάλογο για τη νέα προσέγγιση στην Ηγεσία. Στο νέα αυτό βιβλίο η Wiseman προσεγγίζει την Ηγεσία από την πλευρά των Impact Players, οι οποίοι έχουν εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο σε μια ομάδα ή σε έναν οργανισμό.

Είναι επαγγελματίες που ξέρουν πώς να κάνουν τον εαυτό τους πολύτιμο σε κάθε δεδομένη κατάσταση. Είναι οι παίκτες που πάντα βρίσκουν τρόπο να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ασκήσουν επιρροή. Είναι αυτοί που οι μάνατζερ εμπιστεύονται όταν ο πήχης είναι ψηλά και στρέφονται σε αυτούς όταν αντιμετωπίζουν κρίσιμες καταστάσεις. Οι Impact Players κάνουν τα πράγματα να λειτουργούν και εκτελούν την εργασία, ακόμα και όταν αυτή γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Όπως και οι παίκτες στον αθλητισμό, έχουν υψηλή συνεισφορά ατομικά, αλλά το σημαντικότερο είναι πως έχουν θετική επιρροή σε ολόκληρη την ομάδα.

H Liz Wiseman, #17 in Thinkers50 list, Leadership Expert & Best-Selling Author, είναι επίσης ερευνήτρια, εκτελεστική σύμβουλος και διδάσκει Ηγεσία σε στελέχη ανά τον κόσμο. Η έρευνα για το νέο της βιβλίο έχει εμβαθύνει σε 170 από τους πιο καινοτόμους οργανισμούς, όπως οι Adobe, Google, Target και Salesforce, καθώς και άτομα με ιδιαίτερα μεγάλη επιρροή από διαφορετικούς κλάδους όπως ψυχαγωγία, ιατρική, marketing κ.ά. Τα πραγματικά case studies δείχνουν πως οι Impact Players δημιουργούν σημαντικές αλλαγές, όπως η μείωση της εξάντλησης των εργαζομένων, η απόδραση τις παγίδες του old-school τρόπου σκέψης, ενώ μετατρέπουν τις καθημερινές προκλήσεις σε ευκαιρίες που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού.

Επιπλέον, συμβάλουν στην καλλιέργεια μίας εταιρικής κουλτούρας που βασίζεται στο πάθος για την αποστολή της εταιρείας, ενώ φτάνουν στη δουλειά με πρόθεση και ένταση για αύξηση της αξίας, μειώνοντας ταυτόχρονα το άγχος. Σημειώνεται ότι η Liz Wiseman θα παρουσιάσει Live Online το νέο της βιβλίο τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο κεντρικό stage του 17th People Management Executive Seminar και θα συνομιλήσει με διακεκριμένα στελέχη κορυφαίων εταιρειών από την ελληνική αγορά, ενώ οι 200 πρώτοι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν το νέο της βιβλίο.