Τη διεύρυνση των καθηκόντων των HR στελεχών, αλλά και την ανεπαρκή εκπαίδευση και υποστήριξή τους από τους εργοδότες αναδεικνύει νέα έρευνα της Μichael Page στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συμφώνα με αυτήν, το 54% των managers εξηγεί ότι έχει αναλάβει επιπλέον καθήκοντα που δεν βρίσκονταν στην αρχική περιγραφή της θέσης του, ενώ το ίδιο ισχυρίζεται το 35% των assistants και το 28% όσων κατέχουν ηγετικές θέσεις.

Η κατάσταση όμως είναι ακόμα πιο ενδεικτική σε ότι αφορά τον κλάδο του HR, με το 15% των επαγγελματιών να θεωρεί πως του έχουν δοθεί περισσότερες ευθύνες σε σχέση με τους προκατόχους του. Επιπρόσθετα, το 26% των HR στελεχών δηλώνει ότι ο ρόλος του πλέον απαιτεί περισσότερη ευαισθησία, με τη συναισθηματική νοημοσύνη να αποτελεί ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικό, ενώ το 15% υποστηρίζει ότι υπάρχουν πλέον πολύ περισσότερα περιθώρια να γίνουν λάθη στη διαχείριση των ανθρώπων.

Επιπλέον, το 23% των HR στελεχών πιστεύει ότι η στροφή στο υβριδικό μοντέλο εργασίας έχει κάνει τη διαχείριση των ομάδων ακόμα πιο περίπλοκη, με ένα ίδιο ποσοστό να επισημαίνει ότι η κατανόηση και η σωστή προσέγγιση στα θέματα νευροδιαφορετικότητας έρχονται περισσότερο στο προσκήνιο. Παρόλα αυτά, το 71% των HR στελεχών υπογραμμίζει ότι δεν έχει λάβει επιπλέον εκπαίδευση ή υποστήριξη από τον εργοδότη του. Αυτό, βάσει της έρευνας, μπορεί να επιφέρει σημαντικές προκλήσεις για τις εταιρείες, αφού συχνά τα junior στελέχη αναφέρουν την προβληματική σχέση με τον manager τους ως βασικό λόγο που αποχωρούν από μία επιχείρηση.