Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να απολυθούν 100 εργαζόμενοι στο Clarence House, την πρώην, πλέον, επίσημη κατοικία του Καρόλου Γ’, μετά την άνοδο του πρώην πρίγκιπα στον θρόνο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ο Guardian, έως και 100 εργαζόμενοι στην πρώην επίσημη κατοικία του Βασιλιά, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που εργάζονταν εκεί για δεκαετίες, έλαβαν ειδοποίηση ότι ενδέχεται να χάσουν τη θέση τους.

«Ενώ ήταν αναμενόμενες κάποιες αλλαγές, καθώς οι ρόλοι στη βασιλική οικογένεια αλλάζουν, η κλίμακα και η ταχύτητα με την οποία αυτό έχει ανακοινωθεί είναι ακραία σκληρή. Τουλάχιστον γιατί δεν ξέρουμε τι στελέχωση μπορεί να χρειαστεί ο εισερχόμενος Πρίγκιπας της Ουαλίας (ο πρίγκιπας Ουίλιαμ) και η οικογένειά του» δήλωσε ο Μαρκ Σέρβοτκα , γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS).

Τέλος, όπως σημειώνεται, στο προσωπικό που απολύεται αναμένεται να προσφερθεί η ευκαιρία να αναλάβει εναλλακτική απασχόληση σε όλα τα βασιλικά κτίρια και παλάτια, ενώ θα δοθεί και πρόσθετη βοήθεια για την εύρεση νέων θέσεων εργασίας στο εξωτερικό και «ενισχυμένη» αποζημίωση απολύσεων πέρα από το νόμιμο ελάχιστο. Πάντως, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, ενώ ένας μικρός αριθμός προσωπικού που παρέχει προσωπική υποστήριξη στον Κάρολο και στην Καμίλα φαίνεται πως θα παραμείνει στη θέση του.